AcasăCORONAVIRUSCovidul, dușmanul ...ploșnițelor

Covidul, dușmanul …ploșnițelor

Se prind de haine și bagaje în căutarea sângelui uman. Dar mai puține călătorii în timpul pandemiei Covid-19 au ajutat la îndepărtarea acestor vizitatori nedoriti: ploșnițele.

În Statele Unite, profesioniștii împotriva dăunătorilor au primit mai puține apeluri în ultimul an, în parte, deoarece insectele nu s-au putut răspândi la fel de mult.  Odată cu restricțiile sanitare și  reducerea călătoriilor, compania de dezinsecție Terminix Global Holdings, cu o valoare de piață de 5,9 miliarde de dolari , a raportat o scădere a vânzărilor produselor sale cu aproximativ 3 milioane de dolari, potrivit Bloomberg. “Ploșnițele se răspândesc de obicei în locuințe, hoteluri, spitale sau mașini – practic oriunde se află oameni. Aceste insecte, aproape eradicate după 1940 în SUA din cauza pestididelor puternice, au revenit în forță la începutul anilor 2000, perioada de creștere a călătoriilor internaționale.

Însă pandemia a făcut ca infestările să se reducă, oamenii lucrează de acasă, multe afaceri și magazine s-au închis, în timp ce mișcările forței de muncă nu mai au amploarea pre-pandemică”, a explicat Richard Cooper, directorul serviciilor de specialitate de la Terminix. New York, Chicago, Baltimore și Washington DC se află în topul orașelor americane afectate de invazia ploșnițelor. Experții avertizează că acești dăunători se vor răspândi din nou pe măsură ce restricțiile sanitare se vor relaxa și oamenii își vor relua călătoriile. “Ploșnițele nu au dispărut. Sunt doar inactive: pot trăi un an fără să mănânce”, spune Benjamin Hottel, manager în cadrul companiei de dezinsecție Orkin.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
515 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger