AcasăCORONAVIRUSCovid-ul, la control! Apare kitul care te ajută să afli dacă virusul...

Covid-ul, la control! Apare kitul care te ajută să afli dacă virusul e în casa ta, pe diferite suprafeţe

coronavirus kitKitul pentru detectarea COVID-19 a fost inventat

Oamenii de ştiinţă japonezi au venit cu o invenţie ce-l poate ajuta pe fiecare om să afle dacă virusul COVID-19 se află în casa sa!

Ei au produs deja şi au scos la vânzare echipamente de precizie cu care se poate detecta prezenţa noului coronavirus pe suprafeţe, inclusiv clanţe, robinete şi computere.

Deocamdată, produsul e disponibil unor categorii limitate

Compania Shimadzu Corp. a declarat că intenţionează să furnizeze noul kit, ce poate identifica virusul în aproximativ 100 de minute, unităţilor medicale şi celor care oferă servicii de testare, dar şi centrelor de asistenţă pentru persoane vârstnice sau producătorilor de alimente.

Utilizatorii trusei de testare trebuie să treacă un beţişor cu tampon de vată pe suprafaţa unui obiect şi să îl pună apoi într-un recipient cu soluţie salină.

După scoaterea tamponului de bumbac din recipient se aplică reactivi, iar virusul poate fi apoi detectat folosind un test PCR, sau reacţia în lanţ a polimerazei, a precizat compania.

Kit-ul costă 2800 de dolari

Fiecare kit poate fi utilizat pentru efectuarea a 100 de teste şi costă 302.500 de yeni (2.800 de dolari). Compania, cu sediul în prefectura Kyoto din vestul Japoniei, a declarat că îşi propune să vândă o mie de truse de testare anual.

Prin adăugarea acestui kit ne dorim să oferim modalităţi exhaustive de prevenire a infecţiilor„, a declarat un oficial al companiei. Shimadzu a comercializat anterior o trusă de testare utilizată pentru detectarea virusului din salivă.

Cât rezistă virusul pe suprafeţe?

Transmiterea de pe suprafaţe este considerată una dintre modalităţile prin care virusul se poate răspândi de la o persoană la alta.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite, virusul poate rezista până la 72 de ore pe plastic, 48 de ore pe oţel inoxidabil şi 24 de ore pe carton.

author avatar
Andrei Ștefan
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger