AcasăCORONAVIRUSCOVID. Rata de incidență în București a crescut. La cât a ajuns

COVID. Rata de incidență în București a crescut. La cât a ajuns

(sursa foto: Facebook)

Până ca Grupul de Comunicare Strategică (GCS) să anunțe raportarea zilnică referitoare la cazurile de infectări cu noul coronavirus (COVID-19), s-a aflat că rata de incidență la nivelul Capitalei a continuat să crească.

Astfel, din câte a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, în dimineața zilei de joi, 30 septembrie, rata de incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns la valoarea de 6.64 la mia de locuitori.

Și asta în condițiile în care miercuri se aflase că rata trecuse pragul de 6 la mie, valoarea comunicată în data de 29 septembrie fiind de 6.33.

Din bilanțul comunicat de GCS în 29 septembrie reieșea că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că în București numărul cazurilor nou confirmate era de 1561.

”Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați”, s-a mai transmis în raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică.

Ce a anunțat primarul Capitalei

Pe fondul aflării faptului că în București rata de infectare cu SARS – CoV – 2 a trecut de pragul de 6 la mie, primarul Nicușor Dan a anunțat, pe Facebook, suspendarea unui proiect derulat în Capitală.

”Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat.

Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă”, a transmis primarul Bucureștilor.

Totodată, edilul a făcut apel la locuitorii Capitalei să evite aglomerațiile. ”Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru”, a mai transmis Nicușor Dan.

330 afisari

1 COMENTARIU

  1. se poate afla cati din presidentie, guvern si partidele aflate la guvernare s-au tratat cu anticorpi monoclonali si acum ii oblig pe romani sa se vaccinee cu crva experimental si care nu da imunitate dar are grave efecte secundare?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger