AcasăCORONAVIRUSCOVID. Rata de incidență în București a continuat să crească. A depășit...

COVID. Rata de incidență în București a continuat să crească. A depășit 7.5

COVID. Rata de incidență în București a continuat să crească. A depășit 7.5 (sursa foto: Facebook)

Situația generată de noul coronavirus (COVID-19) continuă să fie în atenția oficialilor, dar și a opiniei publice.

Din păcate, nu sunt vești deloc liniștitoare venite din direcția autorităților, cu privire la rata de incidență din București.

Astfel, conform cifrelor anunțate vineri, 1 octombrie, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, rata de incidență a ajuns la 7.68 la mia de locuitori. A depășit, așadar, semnificativ pragul de 7. Totul în condițiile în care joi, 30 septembrie, se anunțase că rata de incidență ajunsese la valoarea de 6.64, fiind, așadar, sub pragul de 7.

Miercuri, se aflase că rata de infectare a depășit 6 la mie în București, când se anunțase că ajunsese la 6.33 la mia de locuitori. Cifrele privind rata de incidența cumulată calculată la 14 zile sunt prezentate zilnic de DSP București.

Cifrele de la GCS. Peste 12.000 de cazuri noi, anunțate joi

În raportarea de joi, 30 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică anunțase, referitor la situația la nivel național, că ”în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

Totodată, s-a aflat că până la data de 30 septembrie, ”pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați”.

90 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa nu mai aiba voie sa iasa din case! prin voia lu arahkăkhat. Ca ce mai ieșeau sa dea jos guv.PSD cu sutele de mii cu smarfoanele aprinse, anticorapșăn zilnic ! Au votat ciuma neomarxista la sectoare și Mucușor Dan prim.gen. Aveți ce (ați votat!) și consecința votului bă inteligenților! Mai vedem cîți om mai ajunge în primavara!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger