AcasăCORONAVIRUSCOVID pozitiv. Cum de a ajuns cazul unui angajat al unui spital...

COVID pozitiv. Cum de a ajuns cazul unui angajat al unui spital din țară în atenția procurorilor

Anchetă în Timișoara, în plină criză provocată la nivel național de noul coronavirus. Un angajat al Spitalului Central care s-a dovedit a fi infectat cu noul coronavirus a ajuns în atenția procurorilor, ca urmare a unei situații greu de înțeles. Omul este acuzat că nu ar fi spus adevărul la triajul epidemiologic.

Oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au transmis că luni, 10 august, la nivelul instituției s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii faptei de zădărnicirea combaterii bolilor și a faptei de omisiune a declarării unor informații.

În aceeași zi, din direcția Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” Timișoara fusese formulată o plângere penală, ”cu privire la faptul că în datele de 18.07.2020 și 20.07.2020 un angajat al unității, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat Covid-19, deși cunoștea că anterior soția sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19)”.

Din comunicatul unității de Parchet menționate reiese, totodată, că pe 20 iulie, s-a confirmat faptul că bărbatul respectiv a fost infectat cu virusul SARS – CoV – 2 (COVID – 19), ”existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger