AcasăCORONAVIRUSCovid: nou record de decese la Moscova, cel mai dur bilanț de...

Covid: nou record de decese la Moscova, cel mai dur bilanț de la începutul pandemiei

Autorităţile din Moscova au anunţat duminică un număr record de decese din cauza coronavirusului, produse în ultimele 24 de ore, semnalând degradarea situaţiei epidemiologice din Rusia, ţară lovită de un val de infectări cu varianta Delta.

Potrivit datelor oficiale, Moscova a înregistrat 144 de decese în 24 de ore, cel mai sever bilanț de la începutul pandemiei. Sâmbătă,  al doilea oraş ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, anunţa un număr record de morți:107.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că aproape 2.000 de persoane sunt spitalizate în fiecare zi cu diagnostic Covid-19. „Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 sunt în prezent ocupate. Este foarte mult”, a precizat el.

La nivelul întregii ţări s-au înregistrat 20.538 de noi cazuri de infectare şi 599 de decese. Numărul total al infectărilor raportate de la începutul pandemiei în Rusia a depăşit 5,4 milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.282.

Moscova a reintrodus în ultimele săptămâni măsuri restrictive, precum vaccinarea obligatorie a angajaților din sectorul serviciilor sau crearea unui permis de sănătate pentru a merge la restaurant. Însă o îngrădire generală, ca  în primăvara anului 2020, nu este  prevăzută pentru moment în capitala Rusiei, un oraș cu peste 12 milioane de locuitori.

Campania de vaccinare a rămas în urmă în Rusia din decembrie, pe fondul neîncrederii publice răspândite și în ciuda apelurilor repetate ale președintelui Vladimir Putin.

Doar 21,2 milioane de persoane din 146 de milioane de locuitori au primit cel puțin o doză, potrivit cifrelor publicate de site-ul Gogov.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger