AcasăCORONAVIRUSCovid este, de fapt, pandemia Big brother!

Covid este, de fapt, pandemia Big brother!

Dintre toate statele lumii, Chinei i-a venit ca o mănușa criza provocată de pandemia Covid-19 și efectele ei. Partidul Comunist oricum instaurase noi legi de supraveghere a populației, astfel că, acum, sub pretextul protejării împotriva răspândirii noului coronavirus, controlul va fi total. Ce le pregătește Beijingul studenților, ca să prezentăm doar această situație, se cheamă „lockdown”, cum spun americanii; nimeni nu mișcă în front fără ca liderii comuniști să știe, până și bătăile inimii vor fi măsurate și aprobate de „sus”, după cum notează presa internațională.

Chiar dacă China raportează cazuri tot mai puține spre deloc de Covid-19, pe măsură ce îngrijorările scad, crește în intensitate modul în care statul vrea să controleze populația. Pe studenții pregătiți să reia cursurile în toamnă îi așteaptă o viață grea în campusurile universitare – măsuri draconice de izolare şi carantinare, educaţie patriotică predată la cursuri „cu lopata” şi, deasupra tuturor, echipamente de supraveghere de ultimă generaţie, prin care se va ști în orice moment fiecare tânăr unde este și ce face.

Dezvăluirile din New York Post arată o lume schimbată. În locul să fie bucurie că țara a scăpat de Covid-19, în China oamenii se îngrozesc la vederea măsurilor de supraveghere dezvoltate de autorități.

Universitățile le fac instruire personală tinerilor, prin conferințe online, pentru ca tinerii să fie pregătiți când revin în sălile de curs din amfiteatre. Reeducarea va fi completă peste patru ani, cere Partidul!

În Beijing s-a dat milităria jos din pod

La Renmin University, din Beijing, se poate spune că s-a dat milităria jos din pod. Studenții se plâng de noile reguli stricte impuse, inclusiv legate de cum vor lua masa, cum vor merge la toaletă sau când și mai ales cum vor putea părăsi campusul. Iar aceeași situație este întâlnită și la Shanghai și Nanjing, alte centre universitare importante.

De exemplu, la Shanghai, studenții vor fi obligaţi să completeze rapoarte detaliate despre locurile pe care le frecventează zilnic. Iar părăsirea campusului este strict interzisă fără acordul scris al conducerii universității! „Nici măcar nu ne-au spus care este procesul specific de aplicare sau ce motive de ieșire din campus vor fi considerate rezonabile”, se plânge un student, sub protecția anonimatului.

Sisteme de supraveghere bazate pe recunoaștere facială

Între timp, presa a descoperit documente de achiziţii guvernamentale care arată că numeroase universităţi au cumpărat sisteme de supraveghere bazate pe recunoaştere facială! „Sunt pentru control epidemic”, se apără conducerile instituțiilor, încercând unele explicații deloc credibile. Vorbim despre tehnologie special concepută pentru a stopa accesul din exterior în campusurile universitare, dar și sisteme IT de colectare a datelor personale ale studenţilor.

La Universitatea Peking, s-au instalat sute de camere de supraveghere, „câte şase pe fiecare etaj”, după cum dezvăluie studenții. „Este ca şi când cineva îţi urmăreşte toate mişcările, de când te dai jos din pat şi până seara, când te duci la culcare”.

Într-adevăr, China pare că regizează un scenariu SF – supraveghere prin recunoaștere facială, rapoarte zilnice despre temperatura corporală a fiecărui student, sistem care monitorizează şi salvează informaţiile cu privire la mobilitatea tinerilor folosind datele din cărţile de identitate, program care colectează informații cu privire la familiile studenţilor, adresele locurilor vizitate de aceştia când nu se află în campus, precum şi rutele alese pentru a se deplasa!

Partidul nu dă ordin, doar „sfătuiește”

China are mai mult de 20 de milioane de studenţi. Majoritatea, plasați în campusuri, acolo unde împart camerele de cămin cu alţi colegi. Pentru autoritățile sanitare, va fi o adevărată provocare să facă față situației în cazul apariției unui nou val de îmbolnăviri.

Până atunci, tinerii protestează pe rețelele de social media împotriva acestor măsuri de supraveghere. Reprezentanții Ministerului Educației spun că universitățile nu sunt obligate să fie atât de riguroase în aplicarea legii, însă ar fi bine ca studenții să nu plece din campusuri dacă nu este neapărat necesar. „Aveți dreptul, dar noi vă «sfătuim», totuși, să…”. Și mesajul s-a înțeles!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger