AcasăCORONAVIRUSCOVID-19 va distruge economia globală

COVID-19 va distruge economia globală

Încetinirea economică din întreaga lume a crescut ritmul în ultimele trei luni, iar economia globală se strecoară într-o spirală descendentă a recesiunii. Agențiile guvernamentale, economiștii și think-tank-urile au avertizat asupra unei încetiniri prelungite, iar recuperarea pare să fie o țintă în mișcare.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a proiectat săptămâna trecută o recesiune mai profundă și o recuperare mai lentă decât a prevăzut în urmă cu două luni. Datele și o prognoză revizuită asupra perspectivei economice globale nu reprezintă o încântare pentru guverne și întreprinderile private. Prognoza revizuită vine pe fondul creșterii COVID-19, avertizând cu privire la nivelurile record ale datoriei atât pe piețele avansate, cât și pe cele emergente și în economiile în curs de dezvoltare. Se estimează că producția globală va scădea cu 4,9 la sută în 2020, cu 1,9 puncte procentuale sub prognoza FMI din aprilie, urmată de o creștere de 5,4 la sută în 2021, ceea ce indică o perspectivă economică mai scăzută pentru recuperare, deoarece pandemia continuă să se răspândească pe tot globul. Economiștii se tem că mai multe valuri de infecții ar putea inversa mobilitatea și cheltuielile sporite și pot strânge rapid condițiile financiare, vor declanșa tulburări ale datoriilor suverane și, în final, vor restricționa capacitatea de cheltuieli a guvernelor.Anul acesta, datoria publică este prevăzută să atingă cel mai înalt nivel din istoria înregistrată în raport cu PIB-ul. Există o cale de ieșire?, se întreabă analiștii de la AFP. Răspunsul constă în cât de curând poate găsi lumea un vaccin sau un medicament eficient pentru a salva vieți. În timp ce lumea este optimistă, pe termen mediu, infecțiile sunt probabil să crească în continuare. Pe termen scurt, criza solicită o mai mare coordonare globală în domeniul cercetării medicale și al politicii economice în stimularea cererii. În contextul unei astfel de crize, guvernele din întreaga lume ar trebui să evite tensiunile geopolitice și comerciale care ar putea dăuna și mai mult perspectivelor economice globale deja  extrem de fragile.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
412 afisari

3 COMENTARII

  1. sa l aresteze pe ala de la oms care a declarat pandemie mondiala dupa moartea nici a macar o suta de mii la nivel mondial !!!!!!! ala nu are si el un barem dupa care poate vorbi sau asa cum decide el e pandemie?????????

  2. E clar ca daca in Iulie luna cuptor nu dispare virusul o sa avem val 2.
    Probabil o sa inceapa teribil prin Ianuarie.
    Pana atunci Romania sa fie pregătită cu masti cu conserve malai ulei faina si rabdare. Sa ne aprovizionam din timp si sa fim pregatiti sa infruntam valul sa nu ne ia valul sub el.

  3. Economic tot ce poți e sa tragi tare sau dublu pana in Decembrie apoi concediu legal si fara plata 3 luni… Din Marte 20 21 deja vu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger