AcasăCORONAVIRUSCOVID-19/Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut - anunțul venit...

COVID-19/Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut – anunțul venit de la SABIF către Prefectura Capitalei

COVID-19/Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut - anunțul venit de la SABIF către Prefectura CapitaleiCOVID-19/Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut - anunțul venit de la SABIF către Prefectura Capitalei (foto: Facebook)

Pe măsură ce au crescut cazurile de COVID-19 la nivelul Capitalei, s-a aflat că au crescut și timpii de așteptare în vederea recoltării probelor biologice.

Un anunț în acest sens a venit de la purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă. Oficialul Prefecturii a precizat, luni, că Serviciul de Ambulanţă a informat public Instituţia Prefectului despre acest aspect.

Ce măsuri se iau

SABIF (Serviciul de Ambulanță București – Ilfov – n.red.) a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri.

SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a menționat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, conform news.ro.

Anunțul DSP București despre incidența din Capitală

Conform Direcției de Sănătate publică (DSP) București, rata de incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns, în 17 ianuarie, la 5.64, fiind vorba despre o creștere față de ziua precedentă, când fusese de 5.17.

Din raportarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică pe 16 ianuarie s-a aflat că „în total, până astăzi, 16 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.903.428 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 19.841 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.776.122 de pacienți au fost declarați vindecați”. De asemenea, tot în 16 ianuarie se anunța că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.595 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.467 mai puțin decât în ziua anterioară. 724 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

author avatar
Andrei Coman
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger