AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Șeful Pfizer: Un vaccin anual este de preferat rapelurilor frecvente

Covid-19. Șeful Pfizer: Un vaccin anual este de preferat rapelurilor frecvente

Covid-19. Șeful Pfizer: un vaccin anual este de preferat rapelurilor frecvente

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă, 22 ianuarie, că un vaccin anual împotriva Covid-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente, pe fondul luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Vaccinul Pfizer/BioNTech s-a dovedit eficient împotriva formelor severe de boală și împotriva deceselor cauzate de varianta Omicron, dar mai puțin împotriva transmiterii acesteia.

Odată cu creșterea numărului de cazuri, unele țări au extins programele de rapel de vaccin sau au scurtat intervalul dintre doze.

„Este mai ușor așa pentru oameni”

Într-un interviu pentru postul N12 News din Israel, Albert Bourla a spus că a considerat că o injecție de rapel la fiecare patru până la cinci luni nu ar fi un scenariu bun. „Ceea ce sper este că vom avea un vaccin pe care trebuie să-l primim doar o dată pe an”, a adăugat el.

„O dată pe an, este mai ușor să convingi oamenii să o facă. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească (…). Din perspectiva sănătății publice, aceasta este o situație ideală”.

„Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron, care să nu uite alte variante și care ar putea fi o soluție”, a adăugat el.

Albert Bourla a spus că Pfizer ar putea fi gata să ceară aprobarea pentru un vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron și a-l produce în masă începând din martie, scrie Radio-Canada.

Citând trei studii, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARNm este esențială pentru combaterea Omicron, deoarece oferă protecție de 90% împotriva riscului de spitalizare.

Un studiu preliminar publicat luni de Centrul Medical Sheba din Israel a constatat că o a patra doză a crescut nivelul de anticorpi la niveluri chiar mai mari decât a treia, dar probabil că nu a fost suficientă pentru a respinge Omicron.

 

author avatar
Tudor Borcea
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger