AcasăCORONAVIRUSCovid-19 remodelează călătoriile aeriene globale în 2021

Covid-19 remodelează călătoriile aeriene globale în 2021

Stabilirea costurilor biletelor și protocoalele de sănătate împovărătoare vor fi o caracteristică a zborului post-pandemic.

Pandemia a scufundat industria aviației în cea mai proastă perioadă din istoria sa, aducând primul deceniu de rentabilitate constantă a operatorilor într-o oprire uluitoare. A zdruncinat companiile, aeroporturile, producătorii de avioane și firmele de leasing într-un mod dramatic și neprevăzut. Numai în 2020, peste 40 de transportatori comerciali au oprit sau au suspendat operațiunile la nivel global. Anul s-a încheiat cu două  treimi din flota mondială de pasageri blocată la  sol, cu unele avioane care să nu mai decoleze niciodată, iar cele care au revenit în serviciu să zboare mai puține ore.

Rezervări de ultim moment

2021 urmează să devină un an de tranziție, cu un drum lung și accidentat înainte de recuperare. Progresul semnificativ în ceea ce privește revenirea la călătorie depinde de viteza distribuției vaccinurilor, capacitatea de a restabili încrederea pasagerilor, disponibilitatea ajutorului de stat, accesul la finanțare, politicile guvernamentale standardizate, redresarea economică și limitarea virusului imprevizibil, notează The National. Acum, biletele de avion emise la nivel mondial pentru următoarele șase luni reprezintă 17% din niveluri în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit lui Oliver Ponti, expert al  firmei de analiză a călătoriilor ForwardKeys. „Perspectivele globale pentru aviație în următoarele șase luni, de la 1 martie la 31 august sunt extrem de deprimante”, spune el. În 2020, Autoritatea Generală pentru Aviație Civilă din Emiratele Arabe Unite a anunțat, pe 25 februarie, că avioanele către Iran, unde coronavirusul se răspândea rapid, vor fi oprite cel puțin o săptămână. Acum, EAU se descurcă mai bine decât media, cu rezervările din martie-august în prezent cu 21% din ceea ce erau în perioada din anul precedent. Călătorii globali își rezervă biletele în ultimul moment din cauza îngrijorărilor cu privire la restricțiile guvernamentale noi și bruște care le-ar putea deraia planurile – ceea ce face planificarea rețelei pentru companiile aeriene dificilă și costisitoare.Mulți își rezervă acum zboruri în decurs de doar șase până la opt săptămâni de la data călătoriei, în comparație cu rezervările pre-pandemice cu șase până la 12 luni înainte.

Tarifele biletelor

Este puțin probabil ca traficul de pasageri să crească semnificativ până când nu vor fi vaccinate suficiente populații pentru a reduce ratele de infecție. Chiar și atunci, companiile aeriene trebuie să convingă oamenii să urce din nou în avioane. Mulți au oferit prețuri foarte mici, oferte pentru studenți, copii care zboară gratuit, sejururi gratuite la hotel și asigurări de călătorie gratuite pentru a atrage oamenii. Întrebarea principală este pentru cât timp vor rămâne în vigoare aceste tarife. O recuperare a călătoriilor de agrement ar trebui să înceapă în majoritatea regiunilor până în jurul lunii august, dar călătoriile de afaceri vor rămâne în urmă.”În cele din urmă, atunci când călătoriile de afaceri încep să se întoarcă la niveluri aproape normale, companiile aeriene vor căuta să reintroducă regulile tarifare normale și să creeze o distincție mai mare în prețurile lor pentru segmentele de agrement și afaceri”, a spus John Strickland, un analist de aviație independent. Companiile aeriene vor avea nevoie de 80 de miliarde de dolari în acest an pentru a supraviețui crizei, în plus față de cei aproape 200 de miliarde pe care i-au primit de la guverne anul trecut, potrivit Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA).

author avatar
Bogdan Borcea
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger