AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Quebec suspendă drepturile părintești ale unui tată nevaccinat

Covid-19. Quebec suspendă drepturile părintești ale unui tată nevaccinat

Covid-19. Quebec suspendă drepturile părintești ale unui tată nevaccinat

În Canada, o instanță din Quebec a suspendat temporar drepturile parentale ale unui tată nevaccinat împotriva Covid-19 și care este „împotriva măsurilor sanitare”.

Această decizie din 23 decembrie, dezvăluită de ziarul din Quebec Le Devoir , explică că nu este în „interesul superior (al copilului) să aibă contact cu tatăl său dacă acesta nu este vaccinat și se opune măsurilor sanitare în contextul epidemiologic actual”.

Tatăl a cerut inițial să i se prelungească drepturile de custodie în timpul vacanței de sfârșit de an. Judecătorul i-a suspendat în cele din urmă toate drepturile sale până în februarie, cu excepția cazului în care va decide să se vaccineze.

Lanțul se strânge în jurul nevaccinaților

Judecătorul a remarcat și că că extrase din postările tatălui pe rețelele de socializare „arată că el pare să se opună vaccinurilor și măsurilor sanitare”.

Potrivit tatălui, de altfel, protecția copilului împotriva virusului „nu este totală” și „chiar pare a fi redusă în fața variantei Omicron care se răspândește în prezent în Quebec”, scrie Le Figaro.

Pe de altă parte, mama copilului locuiește cu actualul partener al ei și cu ceilalți doi copii ai lor în vârstă de șapte luni și de patru ani, care nu sunt vaccinați, deoarece vaccinarea este permisă în Canada doar de la vârsta de 5 ani.

„În aceste circumstanţe, nu este în interesul niciunuia dintre cei trei copii” ca tatăl să îl poată vedea pe minorul de 12 ani „la ora actuală”, a subliniat judecătorul canadian.

Provincia Quebec a înregistrat de câteva săptămâni o creștere bruscă a contaminărilor și a spitalizărilor din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron.

Marea majoritate (peste 90%) a adulților sunt vaccinați în Quebec. Iar provincia francofonă a decis să înăsprească măsurile împotriva celor care refuză vaccinul, în special prin instituirea în curând a unei noi taxe doar pentru cei nevaccinati.

 

author avatar
Tudor Borcea