AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Primul ministru își amână nunta din cauza restricțiilor decise de propriul...

Covid-19. Primul ministru își amână nunta din cauza restricțiilor decise de propriul guvern

Covid-19. Primul ministru își amână nunta din cauza restricțiilor decise de propriul guvern

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost nevoită să-și anunțe duminică, 23 ianuarie, amânarea nunții, din cauza noilor restricții decise de guvernul său pentru a face față reapariției epidemiei Covid-19 și a variantei Omicron.

„Nunta mea nu va avea loc”, a confirmat ea, după ce a detaliat aceste noi restricții, între care o limită de 100 de persoane, vaccinate complet, pentru orice adunare sau eveniment.

„Tocmai m-am alăturat multor alți neozeelandezi care au avut o experiență similară din cauza pandemiei și îmi pare rău pentru oricine se confruntă cu un astfel de scenariu”, a adăugat ea.

„Nu sunt diferită de restul oamenilor. Asta-i viața”

Apariția a nouă cazuri de contaminare cu varianta Omicron în aceeași familie care s-a deplasat între mai multe orașe pentru a merge la o nuntă, precum contaminarea unui echipaj pe unul dintre zborurile pe care le-a făcut această familie, a determinat guvernul să impună noi restricții începând de duminică, scrie AFP.

Ardern și partenerul ei, Clarke Gayford, nu anunțaseră niciodată data nunții lor, dar aceasta era așteptată în săptămânile următoare.

Noile restricții, care includ și purtarea măștilor în aer liber, vor fi în vigoare cel puțin până la sfârșitul lunii viitoare. „Asta-i viața”, a răspuns Jacinda Ardern când a fost întrebată despre aceste restricții și despre impactul lor asupra propriei căsnicii.

„Nu sunt diferită de miile de alți neozeelandezi care s-au confruntat cu situații mult mai devastatoare din cauza pandemiei, inclusiv cea deosebit de dureroasă de a nu putea fi alături de cei dragi atunci când sunt grav bolnavi”, a adăugat ea.

Noua Zeelandă, mai ferită ca alte țări de Covid-19, a înregistrat oficial 15.104 cazuri de contaminare și 52 de decese de la începutul pandemiei.

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger