AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Pfizer trage tare să vaccineze copiii de 5-11 ani

Covid-19. Pfizer trage tare să vaccineze copiii de 5-11 ani

Autorizația europeană pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani cu vaccin Pfizer/BioNTech este probabilă pentru sfârșitul lunii noiembrie 2021.

Potrivit laboratoarelor Pfizer/BioNtech, vaccinul lor anti-Covid-19, Comirnaty, este „sigur” și „bine tolerat” la copiii de 5-11 ani.

Vaccinul ar declanșa un răspuns imun „în general comparabil” cu cel al tinerilor de 16-25 de ani, chiar dacă doza de ARNm conținută în vaccin este de trei ori mai mică (10 micrograme față de 30 micrograme).

Primele doze în România, în decembrie

În România, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că serul Pfizer/BioNTech ar putea fi autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie. Primele doze de vaccin urmează să ajungă în România în luna decembrie, în condițiile în care țara noastră a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii pentru anul viitor.

Pe de altă parte, Pfizer a anunțat joi că a solicitat autorizație de urgență pentru vaccinul anti-Covid în SUA la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, un nou pas în campania de imunizare așteptată cu nerăbdare de mulți părinți.

Primele injecții ar putea începe în câteva săptămâni, după studierea datelor de către autoritățile sanitare, potrivit agenției americane pentru medicamente, FDA. Alianța Pfizer/ BioNTech a prezentat deja FDA la sfârșitul lunii septembrie rezultatele studiilor sale de vaccinare pentru această grupă de vârstă.

Pfizer/BioNTech au efectuat aceste studii pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Companiile au raportat că vaccinul a fost bine tolerat și a obținut un răspuns imun „robust”, scrie Boursorama. Statele Unite au aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, potrivit datelor Biroului de recensământ al SUA din 2019.

author avatar
Tudor Borcea
304 afisari

5 COMENTARII

  1. Normal că trage tare. Ăia vor fi cu sistemul lor imunitar natural distrus și vor fi dependenți de „imunitatea” la doză oferită de Big Pharma!
    Vor fi ca și sclaveții ăia zombilitici care-i vedem că se droghează.

  2. Nebunia nu are limita la astia cu intepatura !! Nu are cine sa i aduca la tribunal ca la nurrmberg ca fac acelrasi fapte!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger