AcasăCORONAVIRUSCovid-19. O profesoară de biologie a vaccinat ilegal un adolescent

Covid-19. O profesoară de biologie a vaccinat ilegal un adolescent

Covid-19. O profesoară de biologie a vaccinat ilegal un adolescent

O profesoară de biologie din New York riscă până la patru ani de închisoare, după ce l-a vaccinat pe fiul minor al unui vecin cu un ser anti-Covid-19.

Laura Parker Russo, profesoară din Long Island, este acuzată că i-a administrat un vaccin împotriva coronavirusului unui tânăr în vîrstă de 17 ani, fără acordul părinților acestuia.

Flancată de sotul ei, Laura Parker Russo a pledat nevinovată la acuzația de exercitare neautorizată a unei profesii.

Procuror: „Nu e amuzant când încalci legea și vaccinezi minori”

„Nu există nici un motiv penal în acest caz. A fost doar să facă bine”, a pledat Michael Dergarabedian, avocat al apărării.

În ajunul Anului Nou, la casa ei din North Shore Sea Cliff, Laura Parker Russo i-ar fi administrat vaccinul prietenului fiului ei. Adolescentul a fost de acord, dar părinții lui nu.

Russo este profesoară de biologie la o școală din Herricks, dar nu un profesionist din domeniul sănătății. Avocatul ei a mai spus și că Laura Parker administrează în mod constant medicamente unor apropiați care sunt bolnavi de diabet, scrie AFP.

Însă procuroarea Anne Donnely a invocat faptul că acuzata nu are licență medicală pentru a prescrie și administra tratamente sau vaccinuri. „După cum știți, a fost făcut un videoclip și gestul ei a fost tratat ca și cum ar fi făcut ceva amuzant. Nu e amuzant când încalci legea și vaccinezi minori”, a spus Donnely.

Plângerea împotriva lui Russo susține că aceasta ar fi obținut vaccinul de la o farmacie. Fiolele vor fi testate pentru a afla de unde provin exact.

author avatar
Tudor Borcea