AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Marea Britanie extinde vaccinarea la vârstele de 12-15 ani

Covid-19. Marea Britanie extinde vaccinarea la vârstele de 12-15 ani

Covid-19. Marea Britanie extinde vaccinarea la vârstele de 12-15 ani

Vaccinurile vor fi administrate prin școli, cu acordul părinților sau al responsabililor. Guvernul vrea să extindă programul de vaccinare în rândurile adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 anii încă de viitoare, urmând astfel opinia medicilor șefi ai celor patru națiuni din Regatul Unit. 

Competente în materie de sănătate, guvernele locale din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor trebui la rândul lor să își facă cunoscute decizia.

Trei milioane de minori, eligibili pentru vaccinare

Programul de vaccinare va fi realizat prin școli, așa cum este deja cazul pentru alte vaccinuri, cu acordul părinților. Ministrul Sănătății Sajid Javid a precizat, de asemenea, că serviciul de sănătate publică, NHS, „este gata să implementeze vaccinul” la această grupă de vârstă  „cu același sentiment de urgență pe care l-am avut în fiecare etapă a programului nostru de imunizare”.

Trei milioane de adolescenți din această grupă de vârstă ar fi eligibili în Marea Britanie pentru a primi o primă și unică doză de vaccin Pfizer/BioNTech. Medicii au cerut comitetului care supraveghează campania de vaccinare să decidă administrarea unei a doua doze la adolescenții din această grupă de vârstă, când vor fi disponibile mai multe date la nivel mondial, scrie 20 Minutes.

În ciuda îngrijorărilor cu privire la începutul anului școlar, comitetul (JCVI) a estimat acum zece zile că beneficiul extinderii vaccinării la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani este marginal. Virusul prezintă un risc scăzut pentru copiii sănătoși, spune comitetul.

Copiii cu vârsta peste 12 ani care au probleme de sănătate care îi fac vulnerabili la Covid-19 sunt deja eligibili pentru vaccinare, care este deja deschisă tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani. Premierul Boris Johnson trebuie să-și prezinte, de asemenea, planul de luptă împotriva virusului, pentru iarnă, marți, 14 septembrie, pe fondul temerilor privind revenirea în acest an a patologiilor sezoniere și a presiunii puternice asupra sistemului de sănătate.

author avatar
Tudor Borcea
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger