AcasăCORONAVIRUSCOVID-19. MAE: Aproximativ 150 de români care lucrează la o fermă din...

COVID-19. MAE: Aproximativ 150 de români care lucrează la o fermă din Germania, testați pozitiv

Informații recente, venite din direcția Ministerului român de Externe, cu privire la situația de la ferma din Germania, regiunea Dingolfing-Landau, indică faptul că datele preliminare indică faptul că în jur de 150 de compatrioți au fost depistați cu noul coronavirus.

Este vorba despre o fermă aflată în landul Bavaria, care a fost plasată în carantină, iar colectivul supus testării COVID. Și unde lucrează 480 de oameni, majoritatea fiind români, din câte se aflase oficial încă din ziua precedentă.

Luni, MAE a transmis că, în baza datelor comunicate în cursul acestei zile, ”în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente”.

Supuși luni unui control medical

Totodată, reprezentanții Ministerului condus de către Bogdan Aurescu menționează în acelațși comunicat faptul că, ”potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate”.

Aceeași sursă indică faptul că, în cursul dimineții acestei prime zile a săptămânii, toate persoanele care sunt infectate au fost evaluate medical, în cadrul unui control, starea lor de sănătate fiind bună. Nu în ultimul rând, se menționează că persoanele aflate în carantină vor avea asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate.

”Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară”, mai subliniază MAE, cu mențiunea că ”până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație”.

68 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger