AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Italia ridică carantina pentru călătorii din UE, din februarie

Covid-19. Italia ridică carantina pentru călătorii din UE, din februarie

Covid-19. Italia ridică carantina pentru călătorii din UE, din februarie

Italia va relaxa restricțiile sanitare pentru călătorii din țările Uniunii Europene, din februarie, solicitând dovada vaccinării, recuperării recente sau un test negativ, dar eliminând carantina obligatorie.

Potrivit decretului semnat de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, pașaportul de vaccinare va fi suficient pentru călătorii din UE.

O coordonare mai bună a celor 27

Denumit în Italia „pașaport sanitar consolidat”, el se obține cu un ciclu complet de vaccinare sau după recuperarea în urma Covid-19.

Țările UE au convenit, săptămâna aceasta, să coordoneze mai bine regulile aplicabile călătoriilor în interiorul bloculului comunitar și să evite impunerea de restricții deținătorilor de certificat sanitar european, cum au făcut unele țări care s-au confruntat cu apariția variantei Omicron.

Mai multe țări, inclusiv Italia, cer călătorilor, chiar și vaccinați, să prezinte teste negative pentru a intra pe teritoriul lor, scrie AFP.

Guvernul italian, confruntat cu o revenire a contagiunilor din cauza variantei Omicron, a decis, la sfârșitul lunii decembrie, să solicite din 10 ianuarie pașaportul vaccinal în transport, hoteluri, terase de restaurante, târguri și congrese precum și la piscine și în săli de sport.

Dar de atunci, situația sanitară s-a schimbat. Italia „pare să fi atins vârful” valului Omicron care „este pe cale să coboare”, a declarat luni coordonatorul campaniei de vaccinare. Peste 167.000 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate miercuri în țară și 426 de decese.

author avatar
Tudor Borcea
318 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger