AcasăCORONAVIRUSTaxarea nevaccinaților și dictatura Covid-19. De frică, autoritățile fac pasul înapoi

Taxarea nevaccinaților și dictatura Covid-19. De frică, autoritățile fac pasul înapoi

Taxarea nevaccinaților și dictatura Covid-19. De frică, autoritățile fac pasul înapoi

Quebec a anunțat marți abandonarea „contribuției la sănătate”, o taxă pentru persoanele nevaccinate prezentată la începutul lunii ianuarie și care a stârnit reacții puternice în provincia francofonă din Canada.

Îngrijorat că va vedea populația „divizată”, primul ministrul din Quebec, François Legault, a decis să revină asupra proiectului de lege într-un moment în care, spune el, „observăm că nemulțumirea crește pe zi ce trece”.

Alba-neagra sanitară

„Pentru a avansa Quebec-ul într-un climat social calm, anunț că guvernul nu va depune acest proiect de lege privind contribuția la sănătate”, a declarat el în timpul unei conferințe de presă.

Acest proiect fiscal, prezentat pe 11 ianuarie, se dorea ca unul „stimulator” pentru a-i convinge pe cei nevaccinati să se imunizeze împotriva Covid-19, dar François Legault crede acum că „acest anunț i-a divizat pe locuitorii din Quebec”, scrie La Libre.

Nu este prima dată când autoritățile din Quebec dau înapoi în privința unei măsuri sanitare.

În toamna anului trecut, guvernul Legault a vrut să facă vaccinarea obligatorie pentru tot personalul sanitar, dar a suspendat în cele din urmă această măsură pentru a evita slăbirea unui sistem deja afectat de o penurie a forței de muncă.

Quebec a mai anunțat, marți, că activitățile sportive și artistice (săli de sport, spa, etc.) pentru adulți vor putea fi reluate din 14 februarie pentru până la 25 de persoane.

După o închidere neașteptată în ajunul Anului Nou, restaurantele au putut să se redeschidă luni, iar activitățile sportive extrașcolare au putut fi reluate în școli și universități. Până în prezent, nouă din zece locuitori din Quebec au primit două doze de vaccin împotriva Covid-19, în timp ce 61% au primit o a treia doză.

„Nu este suficient”, a reacționat premierul, sperând că această rată de vaccinare va crește în zilele și săptămânile următoare.

 

author avatar
Tudor Borcea
715 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger