AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Grecia începe amendarea bătrânilor nevaccinați. În fiecare lună

Covid-19. Grecia începe amendarea bătrânilor nevaccinați. În fiecare lună

Covid-19. Grecia începe amendarea bătrânilor nevaccinați. În fiecare lună

Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor primi, din 16 ianuarie, o „amendă de 100 de euro pe lună” atâta timp cât nu sunt vaccinate, a anunțat guvernul Greciei, amintind că vaccinul împotriva Covid-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă.

Această decizie a fost luată pentru că „nouă din zece decese din cauza Covid-19 privesc această grupă de vârstă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unui briefing de presă. El a precizat că „șapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani și opt din zece nu erau vaccinate”.

Restricții prelungite din cauza variantei Omicron

„Din 16 ianuarie se vor aplica sancțiunile prevăzute de lege și se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro până la vaccinarea acestor persoane”, a spus el.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva Covid-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, dar a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să își facă o primă programare, scrie AFP.

Potrivit datelor oficiale de la sfârșitul lunii noiembrie, aproape 67% din populația generală a Greciei a fost vaccinate, inclusiv 79% dintre adulți.

Pandemia a ucis peste 21.600 de oameni în Grecia, iar rata deceselor a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie. Miercuri, 77 de persoane au murit în 24 de ore, în timp ce 670 de persoane se aflau la terapie intensivă.

În fața variantei Omicron, autoritățile sanitare au decis să prelungească cu o săptămână, până pe 23 ianuarie, restricțiile impuse în urmă cu două săptămâni, precum închiderea barurilor și restaurantelor la miezul nopții, interzicerea muzicii și a adunărilor. Varianta Delta afecteaza acum mai putin de 20% din cazuri, potrivit ministrului Sănătății, Thanos Plevris.

 

author avatar
Tudor Borcea
494 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai grecoteilor dementi, vedeti ca unii batrani de pe acolo nu vor nicicum sa se vaxxineze in cap, asa ca aveti mult de asteptat pana ii prindeti, poate La Anul si la Multi Ani !! Ce au ajuns si grecii astia, o adunatura de natie de nazisti ordinari !! Bai ratatilor, au murit de-a pwula toti idiotii aia utili in WW2 ca sa va elibereze de nazistii adevarati ai lui Adolf H. !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger