AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Doza booster, obligatorie pentru păstrarea certificatului verde. Ţara care impune măsura...

Covid-19. Doza booster, obligatorie pentru păstrarea certificatului verde. Ţara care impune măsura fără precedent

boosterCovid-19. Doza booster, obligatorie pentru păstrarea certificatului verde. Ţara care impune măsura fără precedent

Franța va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19 la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie, a anunțat preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Pentru persoanele de 65 de ani şi peste, care au fost convocate deja pentru doza de supra-rapel (booster), aceasta va deveni obligatorie pentru păstrarea certificatului verde începând de la mijlocul lui decembrie, potrivit CNN.

Cei în vârstă de peste 65 de ani au putut cere o a treia doză de la 1 septembrie, în Franța.
Permisul de sănătate a fost un instrument esențial pentru guvernul francez în creșterea ratelor de vaccinare, interzicerea accesului în transportul public și într-o varietate de spații publice și private pentru cei fără dovada vaccinării complete.

Europa a intrat în al cincilea val

Măștile vor rămâne obligatorii în școli și în prezent sunt obligatorii în interior și în transportul public. „Al cincilea val a început în Europa”, a spus Macron, citând OMS, adăugând că Regatul Unit și Germania înregistrează acum 30.000 de noi cazuri de Covid-19 zilnic. „Nu am terminat cu pandemia”, a spus el.

Emmanuel Macron a făcut un „apel de responsabilitate” celor 6 milioane de francezi care încă nu s-au vaccinat, adăugând că „va trebui să trăim cu virusul până când populația globală va fi imunizată”.

author avatar
Andreea Vlad