AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Cea mai vaccinată națiune din lume introduce noi restricții dure după...

Covid-19. Cea mai vaccinată națiune din lume introduce noi restricții dure după creșterea numărului de infecții

SeychellesSeychelles a vaccinat deja 85% din populație.

Seychelles este destinația de vacanță preferată de mulți români. Națiunea insulară din Oceanul Indian depinde în mare măsură de turism, acest sector reprezentând un procent uriaș din PIB.

Pentru a reporni motoarele economiei, care depinde practic de turiști, țara a vaccinat deja 85% din populație (62,2% cu ambele doze), preponderent cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm. Cu toate acestea, Insulele Seychelles au raportat o creștere record a numărului de infecții cu coronavirus.

Spre comparație, Israel, țara cu a doua cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului, și-a inoculat 55,9% din populație cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

Seychelles introduce restricții mai dure

Autoritățile locale au anunțat introducerea de noi restricții, închizând școlile și evenimentele sportive timp de două săptămâni. Măsurile includ de asemenea interzicerea vizitelor între gospodării și închiderea devreme a barurilor, potrivit Bloomberg. Măsurile sunt similare cu cele impuse ultima dată la sfârșitul anului 2020.

„În pofida eforturilor excepționale pe care le depunem, situația legată de COVID-19 din țara noastră este critică acum”, a declarat Peggy Vidot, ministrul sănătății din această țară în cadrul unei conferințe de presă.

Țara depinde de turism și a acționat rapid în lupta anti Covid-19. Insulele Seychelles au demarat campania de vaccinare anti-Covid a populației pe 11 ianuarie cu doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm. Autoritățile din această țară au anunțat la momentul respectiv că au primit 50.000 de doze ale acestui vaccin chinezesc ca o donație din partea Emiratelor Arabe Unite. De atunci a procurat alte vaccinuri.

Noile restricții au fost anunțate în pofida faptului că 85% din populația de aproximativ 98.000 de locuitori ai țării insulare au fost vaccinați cu o doză a unui vaccin anti-Covid și 62,2% din populație a fost vaccinată împotriva coronavirusului și la rapel. Până la 12 aprilie, 59% din dozele administrate erau vaccinuri Sinopharm, iar restul erau Covishield, o versiune indiană a AstraZeneca.

author avatar
Andreea Vlad
805 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce nu spune propaganda micutei insule e ca vaxinatii isi dau unul la celalalt virusul, e mai usor sa dai povesti la tembelizor, decat sa le spui adevarul in fata, ca sa nu iasa de o revolta asa mai micuta, ca oricum sunt mici cei din Seychelles !! 🙂 Bai, daca v-a mancat in fund sa fiti cobaii OMS-ului si a elitei globaliste, voi si Israelul, acum asta e, va descurcati voi cumva !! 🙂 Totusi, daca majoritatea din insula o sa dea coltul in urmatorii 4-5 ani, no problem, ca ar fi destui romanasi cu bani care sa se stabileasca definitiv acolo, problema e la jidanii aia din Israel, a-ti observat si dvs. cu totii ce blocada totala este in legatura cu efectele vaxinarii, nimic nu iese de acolo, de asta au pornit acest pseudo-razboi in Gaza, ca oamenii sa nu afle cum incep astia sa dea coltul prin spitalele lor, ca prea ziceau ca totul e roz, si toti traiesc iar La Vida Loca 🙂 se pare ca Dumnezeu le da suturi la jidanii astia, prea se credeau astia niste mici Dumnezei pe Pamant !! 🙂 Bibi, ordinarule mincinos, sper sa iti ingropi propriul popor acolo intre stancile alea din desert !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger