AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Brazilia amână pentru aprilie defilările carnavalului din Rio

Covid-19. Brazilia amână pentru aprilie defilările carnavalului din Rio

Covid-19. Brazilia amână pentru aprilie defilările carnavalului din Rio

Paradele carnavalurilor din Rio de Janeiro și din Sao Paulo, programate pentru sfârșitul lunii februarie, au fost amânate pentru luna aprilie din cauza noului val de Covid-19 din Brazilia, au anunțat, vineri, vineri autoritățile. 

Noua dată programată este 21 aprilie, care marchează începutul unui weekend lung de vacanță.

„Primăriile din Rio de Janeiro și din Sao Paulo au decis să amâne paradele școlilor de samba” pentru sfârșitul lunii aprilie, „din cauza situației actuale a pandemiei din Brazilia și a necesității de a proteja viețile”, au anunțat într-un comunicat de presă autoritățile celor mai mari două orașe braziliene.

Ligile de samba susțin decizia

Decizia de a amâna paradele de la Sambadromul de la Rio, care atrag turiști din întreaga lume, precum și ceele din Sao Paulo, a fost anunțată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii lor de sănătate și reprezentanții școlilor de samba din cele două state, scrie AFP.

Brazilia, a doua țară cel mai afectată din lume de pandemie, cu peste 622.000 de decese, și-a doborât recordul zilnic de infecții în această săptămână, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi.

„Este o amânare necesară, vom avea mult mai multă siguranță pentru a desfășura carnavalul la sfârșitul lunii aprilie”, a declarat secretarul pentru sănătate din Rio de Janeiro, Daniel Soranz.

Ligile care reprezintă școlile de samba din Rio și Sao Paulo au declarat că susțin decizia autorităților. Carnavalul de stradă din ambele orașe fusese deja anulat la începutul acestei luni din cauza situației sanitare.

Brazilia a vaccinat aproape 70% din cei 213 milioane de oameni cu două doze anti-Covid-19.

 

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger