AcasăCORONAVIRUSCovid-19 blochează sistemul de Sănătate în Bucureşti: nu mai e niciun pat...

Covid-19 blochează sistemul de Sănătate în Bucureşti: nu mai e niciun pat liber la ATI!

paramediculCovid-19 blochează sistemul de Sănătate în Bucureşti: nu mai e niciun pat liber la ATI!

Din nefericire, am pierdut ce am câştigat în ultimele 4-5 luni. Adică o gestionare mai bună a pandemiei, generată şi de scăderea numărului de infectaţi cu Covid-19. Acum, cifrele alarmante s-au întors.

Autorităţile au dezvăluit că, în spitalele din România, luni după-amiază erau neocupate doar 19 paturi la ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar în București, Cluj sau Timișoara nu mai este niciun pat liber, conform datelor oficiale.

Acesta este doar începutul crizei?

Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că paturile se eliberează doar când pacenții mor. „Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a spus ea.

La Spitalul „Victor Babeș” nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secții. Managerul unității sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care au Covid. Spitalul încă tratează și pacienți non-Covid.

„Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

19 paturi la ATI, în toată ţara

Potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt libere la acest moment 19 paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București – unde sunt avizate de DSP 237 de paturi ATI COVID – nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, conform autorităţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
165 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai sunt niste paturi libere,alea in care se cotaie doctorii si asistentele din lipsa de ocupatie.Covid e doar la Gasca de dezinformare strategica si in mintile pline de rumegus ale presei si guvernantilor sa execute ordinele sosite de la OMS.

  2. Auzi, bai cenzorule bulversat, daca te mai si bagam undeva la cald, nu o sa te racesti, nu-i asa, prea tare ? 🙂 Sa stim daca sa chemam salvarea sau nu 🙂

  3. Bai peesdelor lui Arahat arabul ne-credincios, o sa va cam ia drakul, bai potlogarilor, nimeni nu isi mai opreste viata din cauza ca ajung 300 sau 500 zilnic in auschwitz-urile voastre, nici daca ajung 30 de mii zilnic, nu se opreste nimeni, bai tampitilor, poate o sa intelegeti si voi acum, ca sunteti mai greu de cap, bai criminalilor in alb, majoritatea dintre voi o sa ajungeti cu pielea pe bat, bai doctori Mengele, Iadul va asteapta !! Bai, dar voi a-ti vazut ce omor a fost la Discoteca `80 a pitikului de la Kluj, vedeti ca acolo nu exista nici un virus chinezesc, numai o anume arma biologica chinezeasca, pe care voi o pulverizati peste tot cu dronele voastre, problema e ca o dati numai acolo unde sunt multimi mari de oameni, asa ca daca nu umblii pe acolo, nu ai cum sa il prinzi, iar cei care chiar gandesc stiu sa se apare de voi, bai trompetelor de criminali notorii, o sa va ia drakul cat de curand !! DIVOQ Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger