AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Australia permite intrarea străinilor vaccinați cu Sputnik V

Covid-19. Australia permite intrarea străinilor vaccinați cu Sputnik V

Covid-19. Australia permite intrarea străinilor vaccinați cu Sputnik V

Anterior, Therapeutic Goods Administration din Australia a recunoscut vaccinul rusesc Sputnik V pentru confirmarea stării de vaccinare împotriva Covid-19 la intrarea în țară.

Ministerul australian de Interne a autorizat intrarea cetățenilor străini inoculați cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului, potrivit informațiilor publicate luni, 17 ianuarie, pe site-ul instituției.

Eficacitate medie de 89%

Decizia de recunoaștere a vaccinului rusesc (elaborat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya) pentru confirmarea stării de vaccinare împotriva Covid-19 a fost luată de baza deciziei autorității naționale de reglementare farmaceutică emisă la 17 ianuarie.

„Sunteți considerat a fi complet vaccinat pentru călătorii către și dinspre Australia, dacă ați finalizat o inoculare cu un vaccin aprobat sau recunoscut de Therapeutic Goods Administration (TGA)”, potrivit agenției, „inclusiv vaccinul Sputnik V”, scrie Tass.

Anterior, Therapeutic Goods Administration of Australia a recunoscut vaccinul rusesc Sputnik V pentru confirmarea stării de vaccinare împotriva infecției cu coronavirus la intrarea în țară.

Agenția a subliniat că două doze de Sputnik V au arătat o eficacitate medie de 89% împotriva infecției cu coronavirus și de 98-100% împotriva spitalizării sau decesului.

Guvernul australian a închis granițele țării în martie 2020 pe fondul pandemiei Covid-19. În prezent, intrarea în țară este semnificativ limitată și pentru cetățenii străini este necesară vaccinarea completă cu unul dintre vaccinurile aprobate de TGA.

Până în prezent, pe lângă vaccinul rusesc Sputnik V, Australia a recunoscut Covishield, CoronaVac, BBIBP-CorV de la Sinopharm-China și Covaxin. Țara a aprobat și utilizarea vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer/BioNTech și două vaccinuri americane dezvoltate de Moderna și Johnson & Johnson.

 

author avatar
Tudor Borcea