AcasăCORONAVIRUSCovid 19 aduce „A 4-a revoluție industrială”. Cine moare, cine se ridică

Covid 19 aduce „A 4-a revoluție industrială”. Cine moare, cine se ridică

Înainte de apariția de COVID și efectele sale, vezi restricțiile și închiderile decise de autorități, capitalismul neoliberal a apelat la diverse mecanisme în lupta cu masiva stagnare economică prevăzută: puternice investiții publice, avalanșă de oferte de credite pentru consumatori, guverne încurajând cheltuielile (consumerismul), speculații financiare și chiar militarism.

De-a lungul acestui drum riscant pe care s-a mers, în așa-zisele țări „supradezvoltate”, cum sunt SUA și Marea Britanie, milioane de locuri de muncă au fost transferate către economii de forță de muncă ieftină. De fapt, firmele s-au golit – unele au dat faliment, altele au intrat într-o zonă de subzistență.

Iar undeva în spatele scenei, stă ascunsă și la pândă mâna care controlează totul prin guverne și mass-media. Dacă vreodată cineva îndrăznește să ridice cortina, lăsând lumina să pătrundă în întunecimea planurilor pitrocite acolo, violența de stat și răstignirea publică îl așteaptă… Însă, de va avea șansa să scape, va vedea imoralitatea, minciunile și ipocriziile din spatele sistemului. Ba, s-ar putea să identifice și câteva metode cinice de control social, cum ar fi propaganda constantă a fricii Covid, pompată zilnic în subconștientul colectiv.

Covid-19 marchează o etapă crucială a capitalismului neoliberal. Asistăm la o nouă strategie de distrugere creativă a societății actuale, prin care milioane de job-uri din întreaga lume (nimic altceva decât simple mijloace de trai) continuă să fie eliminate prin aducerea în stare de lichidare a micilor întreprinderi.

Tot ceea ce se întâmplă face parte din „Marea resetare” despre care vorbea Klaus Schwab și pe care George Soros o va prezenta la Forumul de la Davos, din ianuarie 2021. Nu-i decât o transformare a societății prezentului, cu un singur rezultat: suprimarea libertăților fundamentale ale cetățenilor prin supravegherea în masă; controlul populației a început mai demult, în unele țări, „azi” doar se extinde la nivel planetar!

Sectoare întregi din economie sunt sacrificate în procesul de predare a ștafetei – ies micii proprietari, intră în scenă coloșii întruchipați de corporațiile farmaceutice, giganții din high-tech (Amazon, Google etc), lanțurile de retail șamd.

Cu alte cuvinte, o „A patra revoluție industrială”, cum o numesc mulți propagandiști extaziați, va avea drept rezultat nașterea unei economii diferite, bazată pe afaceri și sectoare noi. Ce înseamnă asta? Fix ce bănuiți: vechile întreprinderile, micile afaceri de familie, breasla meșteșugarilor etc vor fi conduse spre faliment sau absorbite în monopoluri. Însă totul cu un cost ce nu poate fi cuantificat, cel al pierderilor masive de locuri de muncă!

„Având drept scop inversarea acestui regres grav cauzat de Covid-19, țările vor trebui să se pregătească pentru o altfel de economie post-Covid, permițând capitalului, forței de muncă, competenței și inovării să se mute în noi întreprinderi și sectoare”, avertiza recent Banca Mondială. Deja economiile au fost „restructurate”, iar blocajele impuse sub pretextul Covid nu sunt altceva decât berbecul folosit pentru a pune în aplicare această agendă.

Încurajarea politicii identitare, a narcisismului, apatiei și a materialismului iremediabil pe care îl legitimează consumerismul au subminat capacitatea de acțiune a oamenilor obișnuiți. Lipsa conștiinței de clasă le reduce capacitatea de a se uni și de a recunoaște că interesele lor și cele ale Guvernului (și păpușarii din spate) sunt diametral opuse. Eliberați de cătușele propagandei mainstream, abia atunci oamenii simpli ar fi capabili să se împotrivească restricțiilor decretate de autorități, contestând narațiunea croșetată despre pericolul Covid-19.

author avatar
Nicholas Cezar
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger