AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Administrația Biden retrage vaccinarea obligatorie din marile companii

Covid-19. Administrația Biden retrage vaccinarea obligatorie din marile companii

Administrația Biden retrage vaccinarea obligatorie din marile companii

Administrația președintelui Joe Biden a retras oficial, marți, cerința de vaccinare obligatorie în companiile cu peste 100 de angajați marți, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite.

Agenția pentru Sănătate și Siguranță în Muncă (Osha) a anunțat această retragere într-un scurt comunicat de presă fără a menționa decizia Înaltei Curți care nu i-a lăsat de ales.

Osha a precizat că „încurajează cu tărie angajații să se vaccineze împotriva pericolelor puse de Covid-19 la locul de muncă”. În SUA, unde virusul a ucis peste 870.000 de oameni, doar 63% din populație este complet vaccinată din cauza diviziunilor politice foarte marcate în această chestiune.

Victorie a republicanilor

După luni de zile în care a încercat să-i convingă pe reticenți, Joe Biden a anunțat în septembrie că dorește să facă vaccinarea obligatorie pentru angajații marilor companii, sectorul medical și funcționarii publici federali.

În țara libertăților individuale, decizia sa a fost imediat denunțată ca un abuz de putere de către republicani și de către o parte a lumii economice, care au apelat la justiție.

La 13 ianuarie, Curtea Supremă le-a dat dreptate în privința celor aproximativ 84 de milioane de oameni angajați în marile companii. Pe de altă parte, a validat obligația de vaccinare pentru angajații structurilor sanitare care beneficiază de fonduri federale, scrie AFP.

Marți, aleșii republicani au salutat retragerea măsurii în sectorul privat. „Administrația Biden se înclină în fața realității și în cele din urmă respectă Constituția”, a scris pe Twitter senatorul Josh Hawley.

author avatar
Tudor Borcea
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger