AcasăCORONAVIRUSCOVID-19: Aceasta e cea mai întâlnită reacţie adversă a vaccinului! Dr. Marinescu...

COVID-19: Aceasta e cea mai întâlnită reacţie adversă a vaccinului! Dr. Marinescu explică pacienţilor cum trebuie să rezolve situaţia

Dr. Adrian MarinescuCOVID-19: Aceasta e cea mai întâlnită reacţie adversă a vaccinului! Dr. Marinescu explică pacienţilor cum trebuie să reacţioneze

Specialiştii au căzut de comun acord că vaccinul împotriva noului coronavirus vine „la pachet” cu reacţii adverse. Cea mai întâlnită dintre ele este durerea la locul injectării.

Dr. Adrian Marinescu a explicat cum trebuie să reacţioneze pacienţii în faţa acestor neplăceri aduse de ser.

Cea mai des întâlnită reacție adversă e la locul de injectare. Durere, roșeață, zona se umflă, dar aceste lucruri se rezolvă în 24 de ore de cele mai multe ori.

Oamenii nu trebuie să intre în panică, e un lucru care se întâmplă destul de frecvent și impune probleme, se pot pune comprese reci cu un prosop curat, se poate lua un antiinflamator dacă durerea e intensă.

Oamenii trebuie să aibă răbdare pentru că, de obicei, lucrurile se rezolva foarte repede„, a precizat dr. Adrian Marinescu.

Primii pacienţi vaccinaţi, în pericol!

Dr. Tudor Ciuhodaru a precizat că vaccinul ar putea să nu aibă forţă în faţa noilor tulpini, motiv pentru care primii pacienţi vaccinaţi ar putea să nu mai fie protejaţi de ser.

Se vede clar că românii vor să se vaccineze, vedeți și numărul de înscrieri pe acea platformă, dar facem și aici o comparație – recomandările Comisiei Europene sunt ca până în martie să fie vaccinate 80% dintre persoanele cu risc, iar 70% din persoane să fie vaccinate până la începutul verii.

Cu noile tulpini, cu ceea ce se mai întâmplă, există riscul ca, până când ajungem să vaccinăm ceea ce ne-am propus, cei din decembrie-ianuarie, imunizați atunci, să nu mai aibă această imunitate și să ajungem să vaccinăm în buclă„, a spus dr. Tudor Ciuhodaru.

author avatar
Andrei Ștefan
478 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger