AcasăCORONAVIRUSCoronavirusul poate fi contract și prin ochi? Simptomul care ar putea indica...

Coronavirusul poate fi contract și prin ochi? Simptomul care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2

Coronavirusul poate fi contract și prin ochi? Simptomul care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2Coronavirusul poate fi contract și prin ochi? Simptomul care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2

Știm că noul coronavirusul poate intra în corp prin nas și gură – de aici recomandările constante din partea medicilor de a purta măști de protecție și de a practica distanțarea socială. Dar despre ochi? Ar trebui să purtăm toți ochelari sau scuturi de protecție?

Este cu siguranță posibil ca o persoană să poată contracta COVID-19 prin ochi, a declarat dr. Thomas Steinemann, un purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie.

Există „dovezi emergente” că oamenii pot contracta virusul SARS-CoV-2 din picăturile care plutesc în aer, a confirmat Organizația Mondială a Sănătății la începutul acestei luni. Unul dintre modurile în care acele picături pot intra în corpul este prin ochi. De asemenea, infectarea este posibilă și prin atingerea unei suprafațe contaminate și apoi prin atingerea ochiului, potrivit cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor.

Cum poate fi contractat SARS-CoV-2 prin ochi

„Da, este în aer. Poate ajunge și pe ochi? Desigur”, a declarat doctorul Steinemann pentru CNN.

Contractarea virusului prin intermediul ochiului este mai puțin probabilă decât cea prin nas sau pe gură sau să inhalarea, a mai explicat specialistul.

Doctorul Steinemann a explicat faptul că, dacă un număr semnificativ de oameni s-ar infecta prin ochi, medicii vor vedea probabil mai mulți pacienți cu Covid-19 cu conjunctivită, cunoscută și sub denumirea de ochi roz (deși a avea ochii roz nu reprezintă un semn neapărat al contractării SARs-CoV-2).

Simptomul care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2

De asemenea, se ia în considerare calea pe care ar trebui să o ia virusul pentru a produce infectarea. Ar trebui să infecteze suprafața ochiului și să fie dus la nas prin lacrimi, a precizat doctorul. Din nas, s-ar deplasa până la gură sau gât, iar de acolo către căile respiratorii și în plămâni.

„Acesta mai debrabă un circuit. Dar vreau să subliniez că este cu siguranță plauzibil”, a punctat doctorul.

Și celebrul doctor Fauci a discutat despre acest mod de infectare într-un interviu acordat ABS News.

„Dacă vrei să îți protejezi foarte bine mucoasele… ai mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar ai și mucoasă în ochi. Teoretic, ar trebui să protejezi toate suprafețele cu mucoasă. Deci, dacă aveți ochelari de protecție sau un scut pentru ochi, ar trebui să-l utilizați. Nu este o recomandare universală. Dar dacă doriți cu adevărat să fiți complet protejat, probabil că ar trebui să-l utilizați, dacă puteți”, a explicat acesta.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
182 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu le ziceti de doua ori ca in curand vom umbla cu totii cu masti la ochi si bastoane albe.Nu radeti,astia sunt in stare de orice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger