AcasăCORONAVIRUSCoronavirusul face ravagii în țară. Încă un mare oraș a fost închis....

Coronavirusul face ravagii în țară. Încă un mare oraș a fost închis. Ce mai urmează?

După Cluj-Napoca, încă un oraș mare din județ se va închide pentru 14 zile. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în România se schimbă de la o zi la alta, la fel și numărul persoanelor decedate și vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost 4.848 de cazuri noi de COVID-19, un nou număr record de infectări.

Situație dezastruoasă în mai multe localități din județul Cluj

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis să adopte o serie de măsuri restrictive pentru a stopa pandemia de Covid-19, valabile pentru Cluj-Napoca, dar și pentru mai multe localități. Ulțima localitate important unde se aplică scenariul roșu este Dej.

Toate școlile, restaurantele și barurile se închid, masca devine obligatorie inclusiv pe stradă, se opresc activitățile de jocuri de noroc și se închid cinematografele și instituțiile de cultură.

Scenariul roșu la Dej

Ca urmare a depăşirii ratei de 3 la mia de locuitori a persoanelor infectate cu COVID-19, în acest moment, fiind de 3,29 la mia de locuitori, a fost necesară luarea unor măsuri foarte dure pentru a se limita răspândirea noului coronavirus.

„Avem, în momentul de față, 3 municipii din județul Cluj care intră în scenariul roșu. Două dintre ele, Cluj Napoca și Gherla deja de astăzi. Ieri am dat hotărârea pentru al treilea, care va intra de mâine, ora 00,00, municipiul Dej, unde rata de infectare este în acest moment de 3,29 la mia de locuitori”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.Play Video

Politia și Jandarmeria au fost trimise pe străzi

„Avem un dispozitiv de forțe de ordine care se va asigura că implementăm cu succes aceste măsuri, să verificăm și amendăm acolo unde populația nu respectă aceste măsuri. Avem din fericire, și Poliția Locală foarte cooperantă cu un număr destul de mare de lucrători împreună cu Poliția Națională care ne sprijină, și deja și Jandarmeria”, a adăugat prefectul.

author avatar
Eli Dan Davidescu