AcasăCORONAVIRUSCoronavirusul face ravagii în școlile din Capitală. Măsuri de urgență ale autorităților

Coronavirusul face ravagii în școlile din Capitală. Măsuri de urgență ale autorităților

Încă trei unități școlare din București se vor închide după ce mai mulți elevi au fost depistați cu infecții ale noului coronavirus.

În aceste condiții Primăria Sectorului 4 a dispus închiderea pentru dezinfecție a trei unități școlare, iar elevii vor urma cursuri online.

Măsuri de urgență ale autorităților

În acest context, Primăria Sectorului 4 a emis un comunicat de presă, în care arată exact motivele pentru care au fost luate asemenea măsuri.

â„Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a trei unități de învățământ de pe raza Sectorului 4, după ce în cursul zilei de astăzi, 07.10.2020, alti 3 elevi au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV2. Aceste unități de învățământ sunt următoarele:

  1. Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, (la care un elev a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV2).
  2. Școala Gimnazială Nr 190, (la care un elev a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV2).
  3. Școala Gimnazială Nr 189,(la care un elev a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV2).

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile „.

Măsuri luate de CSU pentru mai multe domenii în București

Deciziile luate marți seară de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă:

„În aplicarea art 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabilește că în intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea art 3, alin (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primăria Municipiului București, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ”.

Legat de obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, prefectul de București a spus că Primăria Capitalei și primăriile de sector vor avea obligația să delimiteze aceste zone.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 – şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 – şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00″, a afirmat prefectul.

În Capitală, rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, a ajuns la 1,86, potrivit DSP Bucureşti.

author avatar
Eli Dan Davidescu
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger