AcasăCORONAVIRUSCoronavirusul face din nou ravagii. Raed Arafat, soluții extreme. „ATI e plin...

Coronavirusul face din nou ravagii. Raed Arafat, soluții extreme. „ATI e plin şi trebuie evacuat”

Raed ArafatRaed Arafat

Creșterea mare a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus a alertat autoritățile din mai multe zone ale țării. În prezent sunt spitale care au ajuns la capacitate maximă în ceea ce privește posibilitatea de internare a bolnavilor.

În aceste condiții, Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat, la postul Antena3, că sunt probleme majore în secţiile ATI din mai multe spitale din ţară.

Soluție alarmantă. ATI trebuie evacuat

Potrivit lui Arafat, singura soluție pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 este evacuarea acestora la alte spitale.

„Boala nu s-a terminat, circulă. La noi, ieri am evacuat 5 bolnavi de la un spital, pentru că nu mai au anestezişti. Nu mai putem detaşa medici. Chiar dacă vrem asta, ei refuză, pentru că aşa e procedura, au posibilitatea. Am adus 4 rezidenţi, cu greu, de la Timişoara şi Sibiu la Prahova, ca să lucreze, pentru că alţi rezidenţi detaşaţi acolo vor să plece. Nu am reuşit să găsesc niciunul din Bucureşti care să meargă în Prahova.

La Mioveni, mâine cred că vom începe evacuarea secţiei ATI care are paturile pline, pentru că anesteziştii nu mai vor să stea şi nimeni nu vrea să îi înlocuiască. Vom merge cu elicopterul, vom lua pacienţi în stare critică şi îi vom muta la alte spitale. Nici nu pot să învinuiesc medicii, pentru că stau de mult timp şi nu mai vor, nu mai pot. ATI e plin şi trebuie evacuat, iar mâine sau poimâine vom face operaţiunea asta, şi îi vom duce la alte spitale care nu sunt aglomerate. La Bucureşti nu putem, pentru că şi aici e ATI plin. Nu vorbeşte nimeni despre asta, lumea crede că e totul perfect. Dar nu e!”, a declarat Raed Arafat.

author avatar
Eli Dan Davidescu