AcasăCORONAVIRUSCoronavirusul a devenit mai periculos! Oamenii de știință, în ALERTĂ

Coronavirusul a devenit mai periculos! Oamenii de știință, în ALERTĂ

coronavirus

O mutație a coronavirusului îl face de până la șase ori mai contagios, potrivit unui nou studiu publicat, joi, jurnalul Cell. Variația genetică a noului coronavirus răspândită în prezent în toată lumea infectează celulele umane mai ușor decât virusul original, apărut în China.

Este vorba despre o variantă a coronavirusului care a apărut în Europa și care a devenit dominantă, răspândindu-se apoi și în Statele Unite. „Cred că datele arată că există o singură mutație care face ca virusul să se poată reproduce mai bine și poate avea sarcini virale mari”, a declarat Anthony Fauci, principalul specialist în bolile infecțioase din Statele Unite, care nu a fost implicat în cercetare, pentru jurnalul Asociației Medicale Americane.

„Nu știm încă dacă acest lucru înrăutățește evoluția bolii, doar că virusul se multiplică mai bine și, posibil, este mai contagios. Dar încă suntem în stadiul în care încercăm să confirmăm acest lucru. Niște geneticieni foarte buni lucrează la asta”, a adăugat expertul.

O mutație face virusul de până la 6 ori mai contagios

Inițial cercetătorii au analizat datele la o mie de britanici internați cu Covid-19 și au observat că pacienții cu versiunea respectivă de SARS-CoV-2 aveau o încărcătură virală mai mare, însă aparent fără să fie afectată și severitatea bolii. Experimentele de laborator au arătat că mutația îl face de trei până la șase ori mai capabil să infecteze celulele umane. Acest lucru ar putea face virusul mai contagios, scrie Science Alert.

Este vorba totuși de un experiment in laborator, care nu poate reproduce dinamica reală a unei pandemii. Oamenii de știință spun că varianta care circulă chiar acum prin lume este mai „infecțioasă”, poate fi sau nu mai „transmisibilă” între oameni.

author avatar
Andreea Vlad
521 afisari

2 COMENTARII

  1. Subscriu in totalitate !
    Nici macar nu spun, criminalii, unde apare Cell asta, cine sint ”oamenii de stiinta” si de ce sint in alerta, fiindca din text nu rezulta, dimpotriva !!!
    Ba nationalule, ai devenit si tu un je si ne stergem cu tine la CUR !

  2. Ilie , Vlad Tepes si Flory de la Moldova sunt pseudonimele aceleasi lepre staliniste CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL careia trebuie taiata macaroana si anuntate autoritatile din Transnistria sa-l interneze pe oligofren la neuropsihiatrie .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

VIDEO Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți: „Sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună”

Premierul a transmis un mesaj, joi, la începutul ședinței Executivului, către angajații de la Guvern „care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000...

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...
proger