AcasăCORONAVIRUSCoronavirus: un singur pasager, la originea epidemiei de pe Diamond Princess

Coronavirus: un singur pasager, la originea epidemiei de pe Diamond Princess

Un raport publicat de experții japonezi dezvăluie că, fără îndoială, o singură persoană se află la originea celor 700 de contaminări la bordul vasului de croazieră, pus în carantină timp de 14 zile în portul  Yokohama, pe 3 februarie.

O echipă de la Institutul Japonez de Boli Infecțioase raportează că a secvențiat genomul de virusuri prelevate de la  148 de pasageri și echipaj ai navei. Diamond Princess, unul dintre primele focare ale pandemiei Covid-19, a devenit rapid un subiect de studiu pentru comuniatea științifică globală, notează AFP. Saga de carantină a peste 3.600 de pasageri a fost urmărită în întreaga lume, în timp ce țările discutau despre riscurile de repatriere ale acestora. În cele din urmă, aproximativ 700 din cele 3.711 de persoane aflate la bord au fost infectate cu coronavirus, dintre care șapte au murit.

Analiza datelor extrase din acest mediu de contaminare închisă a dus la primele estimări ale mortalității coronavirusului (1,2%),  a proporției de persoane asimptomatice (18%) și la cel puțin treizeci de studii. Noua analiză genetică arată că toate virusurile au împărtășit aceeași mutație, ceea ce sugerează că „răspândirea SARS-CoV-2 la bordul Diamond Princess a provenit dintr-un singur eveniment introductiv, înainte de începerea carantinei”. Potrivit autorilor studiului, acest lucru demonstrează valoarea sondajelor genetice pentru înțelegerea propagării infecțiilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger