AcasăCORONAVIRUSCoronavirus România, 19 iulie: S-au raportat peste 700 de cazuri noi și...

Coronavirus România, 19 iulie: S-au raportat peste 700 de cazuri noi și 17 decese

Cifrele comunicate public de autorități cu privire la situația cazurilor COVID-19 la nivel național continuă să fie îngrijorătoare.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire. Datele oficiale comunicate duminică în jurul orei 13 arată că până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). ”Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

La Terapie Intensivă (ATI) sunt internați, în acest moment, 286 de pacienți. Cifra este în creștere față de ziua precedentă, când fusese anunțat faptul că sunt 280 de pacienți aflați sub atenta monitorizare a cadrelor medicale de la secțiile ATI.

La nivelul listei cu județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate, Capitala se află pe primul loc, cu 4.360 de cazuri, urmată de județele Suceava – 4.257 și Brașov – 2.328.

Câte teste s-au făcut

Chiar dacă au scăzut cifrele din dreptul îmbolnăvirilor, față de ziua precedentă (când fusese atins un record negativ de îmbolnăviri în România – 889 de cazuri noi), pentru că au fost făcute și mai puține teste, față de sâmbătă, fiind sfârșit de săptămână, situația continuă să preocupe pe foarte mulți compatrioți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 958.622 de teste, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Adică față de ziua precedentă s-au făcut alte 14.889 de teste pentru depistarea COVID-19.

Încă 17 oameni depistați cu COVID au murit

Autoritățile au anunțaț, totodată, că 5 bărbați și 12 femei, pacienți infectați cu noul coronavirus care fuseseră internați în spitalele din Argeș, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Olt și Sibiu, au murit. Cu o singură excepție, pacienții care au pierit se confruntau și cu alte probleme medicale, având, conform GCS, comorbidități.

Ceea ce face ca bilanțul făcut public de GCS să indice faptul că până pe 19 iulie au decedat 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

author avatar
Cristina Stefan
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger