AcasăCORONAVIRUSCoronavirus. Numărul cazurilor noi a sărit din nou cu mult peste 300....

Coronavirus. Numărul cazurilor noi a sărit din nou cu mult peste 300. S-au anunțat alte 17 decese

Informarea din ajun de 1 iulie și de ceea ce s-ar fi dorit a fi fost data de aplicare a unor noi măsuri de relaxare - între timp amânate- arată că sunt 388 de cazuri noi

Informarea făcută publică de autorități, în ultima zi din iunie indică o nouă creștere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19 confirmate în România.

Față de cele 269 noi cazuri de coronavirus anunțate la raportarea de luni, s-a aflat, de această dată din comunicatul de marți, faptul că s-a depășit din nou pragul de 300 de noi confirmări. Și anume că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 388 noi cazuri de îmbolnăvire.

Ceea ce face ca datele actualizate transmise de Grupul de Comunicare Strategică să arate astfel: până pe 30 iunie în România au fost confirmate 26.970 de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare”, conform GCS.

Din rândul pacienților internați în spitale, 205 oameni sunt sub atenta monitorizare a cadrelor medicale de la Terapie Intensivă, fiind internați în secțiile de ATI.

Alți 17 oameni au pierit

Totodată, au fost anunțate noi pierderi de vieți în rândul unor pacienți confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre 12 bărbați și 5 femei, care fuseseră internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, București, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea. Din rândul persoanelor care au pierit. 16 aveau și alte probleme medicale, respectiv au fost raportate ca având comorbidități. „Până astăzi, 1.651 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, indică bilanțul oficial prezentat de Grupul de Comunicare Strategică.

Câte teste s-au făcut

De ieri și până azi, s-a aflat că s-au făcut 10.424 de teste COVID-19, astfel că datele actualizate arată că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate în total 710.112 de teste.

Nu în ultimul rând, cifrele oficiale făcute publice în 30 iunie arată că pe teritoriul României sunt 890 de oameni în carantină instituționalizată și alți 61.840 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vedeti ca acolo unde e aeru mai poluat se moare mai bine de covid. Suceava Brasov Bucuresti. Parca s-a basit ursulețul panda prin gura lui Greta. Se pare ca se licheste virusu de particola de plumb ca mucii de freza…
    Cer evacuarea industriasilor poluti din marile orase si purtarea mastii obligator orunde!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger