AcasăCORONAVIRUSCoronavirus: Israelul restabilește restricțiile

Coronavirus: Israelul restabilește restricțiile

Premierul Benjamin Netanyahu a decis să ia măsuri începând de vineri „pentru a evita închiderea generală” din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri de Covid-19 detectate în fiecare zi, anunțând închiderea anumitor locuri publice în weekend.

Până duminică dimineața și până la o notificare suplimentară, restaurantele și sălile de sport vor fi închise, așa cum vor fi  și magazinele, centrele comerciale, saloane de înfrumusețare, biblioteci, grădini zoologice, muzee, piscine și atracții turistice. Farmaciile şi supermarketurile pot rămâne deschise, potrivit Jerusalem Post.

Netanyahu şi prim-ministrul „alternativ” Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a şcolilor în weekend. Joi, Netanyahu a declarat că guvernul încearcă „să ia măsuri provizorii pentru a preveni o blocare generală pe fondul unui salt gigantic în morbiditate la aproximativ 1.800 de cazuri şi dublarea numărului de cazuri severe la fiecare şapte zile. Aceasta este obiectivul”. Au fost confirmate în total 44.714 cazuri de coronavirus în Israel, cu 20.100 de vindecări. Peste 200 de pacienţi sunt serios bolnavi, în timp ce 380 de persoane au murit până acum.

Lăudat pentru prima dată pentru administrarea epidemiei Covid-19 încă de la început, guvernul israelian se confruntă acum cu critici din cauza reînvierii noilor cazuri după ridicarea măsurilor de izolare

author avatar
Radu Jacotă Redactor
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger