AcasăCORONAVIRUSCoronavirus în România, 7 octombrie. Noi cifre îngrijorătoare: record de cazuri noi...

Coronavirus în România, 7 octombrie. Noi cifre îngrijorătoare: record de cazuri noi și de decese

Coronavirus în România, 7 octombrie. Noi cifre îngrijorătoare: record de cazuri noi și de decese (sursa foto: Facebook)

Cel mai recent bilanț cu privire la situația cazurilor COVID de la nivel național aduce în atenția opiniei publice date îngrijorătoare. S-au înregistrat recorduri nu doar la nivelul de noi infectări, ci și în privința numărului pacienților aflați la Terapie Intensivă. De asemenea, s-au raportat 82 de decese.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Ceea ce înseamnă, în mod evident, o apropiere de un nou prag în România, cel de 3.000 de cazuri noi de COVID.

Până la data de 7 octombrie, în România au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați – arată statistica actualizată. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 553 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, conform GCS.

Câte teste s-au făcut

De asemenea, s-a aflat că din totalul celor 8.303 persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 612 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Se știe că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.568.071 de teste. ”Dintre acestea 27.814 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 35 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 7 octombrie”, anunță reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Încă 82 de oameni au murit

Din păcate, s-a înregistrat încă un record negru, la nivelul deceselor raportate oficial. ”Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, transmite miercuri GCS-ul.

Dintre acestea, 82 de pierderi de vieți omenești au fost raportate în intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00). Este vorba despre 52 bărbați și 30 femei, pacienți infectați cu noul coronavirus care fuseseră internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.
”Notă: Conform solicitării Ministerului Sănătății, a fost actualizată de către DSP Brăila situația deceselor aferente lunii august și lunii septembrie cu 17 cazuri identificate”, precizează oficialii GCS.

Autoritățile spun că dintre cei 82 de pacienți care au pierit, 79 aveau comorbidități, adică se confruntau și cu alte probleme de natură medicală.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari

1 COMENTARIU

  1. Guvern criminal,sustinut de iohanis.Calaii poporului roman!!!Plecati naibi de la putere ,nenorocitilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger