AcasăCORONAVIRUSCoronavirus, date actualizate. Peste 400 de noi cazuri în România, în ultimele...

Coronavirus, date actualizate. Peste 400 de noi cazuri în România, în ultimele 24 de ore

După explozia numărului de cazuri noi, raportate în ziua precedentă, atenția celor mai mulți români s-a îndreptat, în mod firesc, spre datele actualizate, prezentate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Iar informarea de la ora 13 arată faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 411 cazuri de îmbolnăvire. Cifre în scădere față de cele anunțate joi, respectiv cele 460 de cazuri de care se aflase la precedenta raportare, dar care se mențin peste pragul a 400 de noi îmbolnăviri.

Astfel, „până astăzi, 26 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.697 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.181 au fost declarate vindecate și externate”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La Terapie Intensivă, la momentul de față, sunt internați, sub atenta monitorizare a cadrelor medicale, 186 de pacienți.

Încă 14 români au murit

De asemenea, autoritățile au anunțat, vineri, alte 14 pierderi de vieți în rândul unor pacienți confirmați cu noul coronavirus. „Până astăzi, 1.579 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, indică bilanțul oficial comunicat de autorități.
Cei 14 pacienți – 7 femei și 7 bărbați – fuseseră internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Brăila, Brașov, Constanța, Gorj, Ilfov și Vrancea. Oamenii se confruntau și cu alte probele medicale, toți având comorbidități, potrivit GCS.

Câte teste s-au făcut

Cifrele actualizate arată că până în 26 iunie, la nivel național, au fost prelucrate 675.382 de teste COVID. Adică 11.824 în plus față de cifrele raportate în ziua precedentă.

Nu în ultimul rând, datele oficiale arată că în România, la această dată, sunt 1.121 de oameni în carantină instituționalizată și alte 73.992 de persoane în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger