AcasăCORONAVIRUSCoronavirus, 31 iulie. Cifrele continuă să fie îngrijorătoare! Record de pacienți la...

Coronavirus, 31 iulie. Cifrele continuă să fie îngrijorătoare! Record de pacienți la ATI și 39 de decese

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Cifrele cu privire la situația cazurilor COVID la nivel național se mențin ridicate. Cele mai recente date oficiale făcute publice arată că în România sunt depistate, în continuare, peste o mie de cazuri, la nivel de 24 de ore. 

Mai exact, după ce joi în România se depășise pragul de 1.300 de cazuri noi, raportarea de vineri arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Astfel, statistica actualizată indică faptul că până la data de 31 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

”27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, care adaugă că ”distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”.

Cifrele oficiale arată că s-a atins un record la nivel de pacienți aflați la ATI. Sunt 409 oameni care se află la Terapie Intensivă, sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, cifra fiind în creștere față de ziua precedentă, când fuseseră anunțați 402 pacienți la ATI.

Încă 39 de oameni au pierit

Cifrele din raportarea din această ultimă zi a lunii iulie arată, totodată, că – din păcate – au fost înregistrate 39 de decese ale unor oameni infectați cu noul coronavirus. Pacienții – 22 bărbați și 17 femei – fuseseră internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și București. Toți aveau comorbidități.

”Până astăzi, 2.343 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, indică bilanțul transmis de GCS.

Câte teste s-au făcut

Până vineri, 31 iulie, în România au fost prelucrate 1.202.607 de teste, 22.767 dintre ele doar în ultimele 24 de ore, 13.113 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.654 la cerere, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

”De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.210 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 31 iulie”, menționează sursa citată.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

140 afisari

1 COMENTARIU

  1. Merita citit articolul din Comisarul .ro de astazi , 31-07-2020 , articol intitulat ” Complici la crima de infectare cu Covid -19 . Cate cazuri au pe constiinta ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger