AcasăCORONAVIRUSCoronavirus, 1 iulie. Numărul cazurilor noi continuă să depășească pragul de 300

Coronavirus, 1 iulie. Numărul cazurilor noi continuă să depășească pragul de 300

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Din datele oficiale făcute publice de autorități, în această primă zi a lunii iulie, cu privire la situația COVID-19, aflăm că numărul cazurilor noi, confirmate la nivel național, se menține peste pragul de 300.

Mai exact, că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 326 de noi cazuri îmbolnăviri. Ceea ce face ca, până pe 1 iulie, statistica să consemneze faptul că în țară au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Față de ziua precedentă, se contată o creștere a numărului persoanelor aflate la Terapie Intensivă. La momentul de față, în grija medicilor de la ATI se află 222 de pacienți, față de 205 cât fuseseră raportați marți.

Încă 16 oameni au murit

Din păcate, autoritățile anunță și faptul că alții 16 oameni infectați cu noul coronavirus, care fuseseră internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava, au pierit. Este vorba despre 11 femei și 5 bărbați, care aveau și alte afecțiuni, respectiv așa-numitele comorbidități.

Cifrele oficiale arată că „până astăzi, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”.

Câte teste s-au făcut

De asemenea, datele actualizate cu privire la numărul total de teste COVID prelucrate, până la această dată, la nivel național, arată că s-a ajuns la 722.697, cu 12.585 mai multe față de ziua precedentă.

Nu în ultimul rând, GCS transmite că pe teritoriul României sunt 833 de persoane în carantină instituționalizată și alte 60.363 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger