AcasăCORONAVIRUSCoreea de Nord anunță primul caz ”suspect” de coronavirus

Coreea de Nord anunță primul caz ”suspect” de coronavirus

”Le dorim colegilor infectați, din păcate, cu noul coronavirus, să treacă repede și cu bine peste această încercare”, transmit oficialii CJ Ilfov.

În plină pandemie, autoritățile de la Phenian au intrat în alertă, din cauza noului coronavirus, în condițiile în care anterior se știa – cel puțin din câte se anunțase oficial – că nu sunt cazuri COVID pe teritoriul nord-coreean.

S-a raportat primul caz cu suspiciune de COVID-19, anunță CNN. Conform sursei amintite, care citează KCNA – agenția oficială de presă din Coreea de Nord, persoana în cauză ar fi intrat ilegal în Coreea de Nord, în 19 iulie, pe la Kaesong, după ce ar fi dezertat în Coreea de Sud în urmă cu trei ani.

Liderul nord coreean a convocat o reuniune de urgență, în cadrul căreia a instituit măsuri de izolare pentru regiunile din jurul Kaesong şi a declarat stare de urgenţă ”într-o zonă relevantă”, potrivit aceleiași surse.

Cât privește pacientul, s-a aflat că acesta a fost supus mai multor investigații medicale și că a fost plasat în carantină, măsură dispusă și în cazul persoanelor cu care a intrat în contact recent, conform KCNA.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger