AcasăCORONAVIRUSControale. Ce se va întâmpla, începând de miercuri seară, în Capitală! Anunțul...

Controale. Ce se va întâmpla, începând de miercuri seară, în Capitală! Anunțul vine de la Prefectura Capitalei

Controale. Ce se va întâmpla, începând de miercuri seară, în Capitală! Anunțul vine de la Prefectura Capitalei (sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București)

Până să aibă loc ședința de la Cotroceni, pe care președintele a convocat-o pentru miercuri, cu responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, de la nivelul prefecturii Capitalei s-a anunțat o decizie luată de prefectul Vacaru.

E vorba despre un plan de intensificare a controalelor în București, îndeosebi seara, după ora 20, cu scopul de a se verifica în ce măsură se respectă regulile prevăzute de starea de alertă.

Astfel, de la nivelul Prefecturii Capitalei s-a transmis că Alexandra Georgiana Vacaru a dispus miercuri, 20 octombrie, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și ai Jandarmeriei, „intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă”.

Și că prefectul Vacaru „a dat dispoziții clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliției Capitalei, Poliției Locale București și Jandarmeriei. În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activitățile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului București, pentru cel puțin o lună, începând din această seară (20.10.2021)”.

Echipe mixte – de la Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie

De asemenea, s-a anunțat faptul că, în calitatea sa de președinte al Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), prefectul Capitalei a dat undă verde pentru „introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie). Acestea vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața)”.

Rămâne de văzut ce decizii se vor lua în urma discuțiilor de la Cotroceni, care vor începe la ora 17.30 și la care vor fi prezenți, între alții, premierul interimar Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, cel al Afacerilor Interne și, respectiv, al Educației, precum și secretarul de stat Raed Arafat. Președintele anunțase, marți, că va convoca această ședință „pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

Cifrele de la GCS

Din raportarea transmisă miercuri, 20 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică reiese că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger