AcasăCORONAVIRUSContinuă să crească numărul județelor în care masca devine obligatorie și în...

Continuă să crească numărul județelor în care masca devine obligatorie și în aer liber

Pe zi ce trece și pe fondul creșterii cazurilor COVID confirmate, autoritățile locale instituie măsuri suplimentare în vederea răspândirii noului coronavirus.

Mai nou, s-a aflat că de miercuri dimineața începând, mai exact din 5 august de la ora 06, locuitorii din Neamț, dar și persoanele care tranzitează județul vor avea de respectat o măsură impusă deja în mai multe zone din țară – și anume purtarea măștii de protecție și în spații publice unde pot apărea aglomerări.

Decizia, luată în cadrul ședinței de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu unanimitate de voturi, a fost anunțată public de către prefectul George Lazăr. Care a precizat că măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 5 ani, aflate pe raza județului.

Este vorba despre cele ”prezente în spațiile aglomerate în aer liber. Și anume (…) pieţe, târguri sau oboare, care au caracter permanent sau periodic (…), la oficierea oricărui tip de eveniment în aer liber, la orice punct, obiectiv turistic sau muzeu care are desfășurare în aer liber, în lăcaşurile de cult turistice şi ecumenice, la toate activitățile care se desfășoară în aer liber.

Pe lângă copiii mai mici de 5 ani sunt exceptați de la regulă oamenii care desfășoară activități fizice intense și/sau lucrează în condiții de muncă solicitante, precum temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Masca, obligatorie și în Vaslui, dar de marți

Anterior în cursul acestei zile, Prefectura Vaslui anunța că o hotărâre a Comitetului local pentru Situații de Urgență, vizând protejarea populației împotriva răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul județului, stabilește că ”începând cu data de 04 august 2020, ora 00:00, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, spații cum ar fi: piețe agro-alimentare, târguri, zonele de așteptare ( stații de autobuz, peroane, etc.), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități”.

Măsuri asemănătoare s-au luat și pe raza județelor Argeș, Constanța, Prahova, Hunedoara, Iași sau Satu Mare. DETALII AICI.

120 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fira-ti ai dracului de dementiiiiiiiiiiiiiiiiii ! la bellu cu voi dementilor cu masca voastra …dementilorrrrrrrrrrrrrrr!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger