AcasăCORONAVIRUSConsiliul Uniunii Europene cere extinderea utilizării certificatului digital Covid, pe motiv că...

Consiliul Uniunii Europene cere extinderea utilizării certificatului digital Covid, pe motiv că așa a vrut Curtea de Conturi

Autoritățile de la vârful UE se pregătesc să extindă utilizarea certificatelor digitale

Certificatul digital al UE privind Covid a funcționat atât de bine, încât ar trebui extins și în alte scopuri, a susținut Consiliul Uniunii Europene. Acesta a cerut Comisiei Europene să facă demersuri în acest sens, pentru a transpune măsurile în legislația comunitară. Totodată, Consiliul a cerut și crearea unor instrumente suplimentare pentru abordarea potențialelor crize viitoare, în concordanță cu recomandările Curții de Conturi Europene.

Consiliul Uniunii Europene a publicat în Jurnalul Oficial al UE o solicitare directă pentru Comisia Europeană, care trebuie să transpună într-o propunere legislativă recomandările din raportul Curții de Conturi Europene  intitulat: „Libera circulație în UE în timpul pandemiei de Covid-19 – O supraveghere limitată a controalelor la frontierele interne și acțiuni necoordonate ale statelor membre”.

Astfel, Comisia Europeană va trebui să identifice instrumentele UE create în timpul pandemiei de Covid-19 care au avut cea mai mare utilitate pentru cetățeni și statele membre și să exploreze modalitățile potențiale de utilizare a infrastructurilor tehnologice, în special în cazul certificatului digital al UE privind Covid, în alte scopuri adecvate. Totodată, Comisia va trebui să înlesnească accesul cetățenilor UE la instrumentele utilizate pentru a facilita depistarea transfrontalieră a contacților în timpul crizelor de sănătate publică, prin sinergii sau simplificare, în conformitate cu principiul proporționalității și cu respectarea competențelor naționale și să analizeze necesitatea unor instrumente suplimentare pentru abordarea potențialelor crize viitoare, în strânsă coordonare cu statele membre, în special având în vedere cerințele în materie de protecție a datelor, în forurile corespunzătoare. ”Orice propunere legislativă nouă ar trebui să se bazeze, acolo unde este posibil, pe o evaluare prealabilă a impactului sau cel puțin pe consultări preliminare”, se precizează în documentul emis de Consiliul Uniunii Europene.

Criticile din raport, baza viitoarei legislații

În raportul Curții de Conturi Europene s-a evidențiat faptul că, deoarece codurile utilizate în certificatele digitale ale UE privind Covid erau generate de sistemele naționale ale țărilor participante, era important ca aceste sisteme să includă controale de securitate adecvate. ”Comisia s-a bazat pe autoevaluări ale securității informatice efectuate de țările participante, deoarece nu are prerogative de a verifica respectarea efectivă de către acestea a cerințelor de securitate. Acest lucru limitează asigurarea cu privire la poziția de securitate a sistemelor naționale”, se arăta în raportul Curții de Conturi Europene.

Mai mult, raportul semnalează că formularele UE de localizare a pasagerilor și portalul de depistare a contacților nu au avut impactul scontat, deoarece utilizarea lor a fost limitată. Doar patru state membre au utilizat formularul electronic al UE de localizare a pasagerilor, în timp ce alte țări au continuat să se bazeze pe soluții naționale. În general, utilizarea platformei pentru schimbul de formulare de localizare a pasagerilor a rămas nesemnificativă, cu doar 3 formulare transmise în 2021 și 253 în primele două luni ale anului 2022.

Localizarea nu a funcționat

Una dintre recomandările Curții de Conturi Europene, care trebuie pusă în practică până la sfârșitul anului 2023, este abordarea motivelor aflate la baza adoptării reduse a formularelor electronice ale UE de localizare a pasagerilor și a platformei de schimb aferente și să promoveze adoptarea pe scară mai largă a acestor instrumente de către statele membre în etapele viitoare ale pandemiei de Covid-19. Totodată, Comisia Europeană va trebui să faciliteze comunicarea directă între persoanele de contact oficiale pentru fiecare țară participantă la sistemul de certificate digitale ale UE privind Covid, cu scopul de a eficientiza comunicarea în cazul unor situații de urgență legate de certificate.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.384 afisari

16 COMENTARII

  1. ”extinderea utilizării certificatului digital Covid”’ ha ha ha ha ha , capcaunilor!
    Pana nu veti ajunge la puscarie ptr omor nu va lasati!

    • ” pe motiv că așa a vrut Curtea de Conturi” Ca asa a vrut Ileana. Tot aia! Ce treaba are curtea de conturi cu vaccinuri, cert de vaccinare si localizarea pasagerului?

    • ”Consiliul Uniunii Europene cere extinderea utilizării certificatului digital Covid, pe motiv că așa a vrut Curtea de Conturi”
      Si Romania prin femeia de serviciu de la CE cere suspendarea importului de cereale din ucraina si inchiderea granitelor cu aceasta ”tara” pana canalul Chilia ajunge la adancimea de 3 metri.

  2. Cat de jos su ajuns astia in europa sa lege o mizerie big farma ,de circulatie si curtea de conturi care se ocupa cu alte magarii!! Vai de capul vostru de nimicuri ,ati distrus civilizatia eutopeana.

  3. Occidentul ateu, decadent si kurkubeist este deja in cadere libera, de prin 2015, de cand tampita aia nazista de Merkeloaika nazista a chemat la ea, in Jermania hitlerista pe toti muzzies si toti negrisorii de import-export din Afrika democrata !! Acolo deja totul e in disolutie organizata, cica elvetienii deja se pregatesc de marele show ce va veni anul acesta prin toamna, odata cu Foametea, astia deja au netflix-ul si cola pregatite in bunkarele lor !! Va fi o distractie pe cinste, iar de scapat scapa numai care poate 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Ursulla Macht Frei 🙂

  4. „pentru a facilita depistarea transfrontalieră a contacților ”

    1.Coreea de sud a depistat contactii initiali:faceau parte dintr-o secta,au ei o chestie cu sectele….

    2.Coreea de nord a identificat primul suspect,l-au impushcat si nu a existat covid!

    (c19 nu exista,e boala politica;
    una mai prostutza chiar crezuse gargara cu nord-coreeanu impushcat – II PLANGEA DE MILA,efectiv!)

    • ”c19 nu exista,e boala politica;”
      Serios. A naibii boala politica! Era sa mor de la ea in noiembrie 2021! Ca tot nu exista .
      PROSTANACULE!

      • mah:
        poti sa mori cu ce vrei tu
        DA’ NU „MURIM IMPREUNA”!!!!!

        (era sa-l pocnesc pa 1 dobitoc care spunea asta,
        „fara masca murim impreuna”)

        • nu am spus nimic despre masca nenea. c19 care nu exista era sa ma omoare in nov 2021. Daca nu aveam medicamente ajungeam pe mana ”eroilor” in halate albe care desavarseau opera omorandu-ma in spital.
          Cati ”eroi” in halate albe au raspuns ptr crimele din ……”’pandemie””?
          Niciunul!

  5. astia vof sa transforme omenirea in sclavi si sa-i reduca pe oameni la nivelul animalelor cu crotalii.
    QR este pecetea, sigiliul lui antihrist. nu degeaba Q, uroborus-sarpele care-si inghite coada este promovat peste tot.
    la fel au facu si acum aproape 2000 de ani cand l-au răstignit pe Hristos.
    si cand l-au vazut inviat, multi dintre cei care l-au batjocorit au înnebunit, iar sfârșitul le-a fost groaznic.
    promotorii QR sunt urmasii fariseilor, saducheilor si irodienilor, idioti politici, fanatici si nebuni, care impreuna cu demonii vor sa se ia la trântă cu Dumnezeu, saracii de ei.

  6. De când Curtea de Conturi Europeană se ocupă de medicină și de recomandări cu impact în actul de voință al fiecărui individ în parte??? De când Comisia Europeană iși permite să intre cu bocancii în libertatea de conștiință și de voință a membrilor Comunității Europene considerându-i produse sau marfă de schimb și anulându-le demnitatea de ființe vii cu drept de decizie inviolabilă asupra propriei ersoane??? De când acești dezaxați care se dau drept elite își permit să intre cu bocancii murdari în viața și conștiința membrilor comunității???Este cumva un dicton talmudic de exterminare a goimilor??? Bine v-a spus Iisus Hristos vouă cărturari și farisei fățarnici pui de năpârci care ați avut cheile Impărăției și Cunoașterii Sacre dată de Dumnezeu cel Viu Veșnic și Adevărat și nu ați fost capabili să intrați în Lumina Necreată a ADEVĂRULUI pe care l-ați distorsionat nelăsând nici pe cei care voiau și voiesc să intre în împărăția lui DUMNEZEU ADEVĂRUL VIU VEȘNIC ȘI NECREAT!!! AȚI RĂSPÂNDIT ILUZIA PE CARE V-A SERVIT-O STĂPÂNUL ILUZIEI ȘI TATĂL VOSTRU DIAVOLUL ȘI ȘARPELE DIN VECHIME ÎNGERUL CĂZUT CARE A FOST PURTĂTOR AL LUMINII NECREATE, DAR NU A FOST LUMINĂ CI AVEA POSIBILITATEA SĂ DEVINĂ LUMINĂ, DAR A ALES ÎNTUNERICUL NECREAT CARE-L DEFINEA PE EL ȘI PE CEI CE AU CĂZUT ÎMPREUNĂ CU EL ȘI CĂRORA VOI VĂ ÎNCHINAȚI ȘI-I SLUJIȚI ȘI CĂRUIA ÎI SUNTEȚI SCLAVEȚI ȘI HRANĂ VEȘNICĂ….🤔🤔🤔

  7. Hristos a Înviat din morti, cu moartea pe moarte călcând si celor din morminte, Viața dăruindu-le.
    Toate institutiile UE sunt conduse de antihristi, toate instituțiile UE sunt îmbâcsite cu antihristi.
    RO EXIT, NATO EXIT.
    🇷🇴 ROMÂNIA ORTODOXĂ, LIBERĂ ȘI SUVERANĂ până la cea de A Doua Venire a Domnului si Mântuitorului Nostru Iisus Hristos.

  8. Oameni nenorociti. Vor sa reactiveze forma aceea de control și interdicții din așa zisa pandemie, creata de ei cu televizoru’. Primesc unii ordine și după aceea caută să le aplice În felul ăsta apar aceste forme de dictatură, din urgența de a indeplini ceea ce li s-a ordonat.
    Poate oamenii se vor opune și asta vor opri asemenea interdicții ilegale.

  9. De unde reactivează ei asemenea forme de dictatura?
    Ne am saturat de interdicții. Nu vrem ca în China recunoaștere facială și interdicția deplasării.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger