AcasăCORONAVIRUSConsiliul Legislativ: Imunizarea cu forța a cadrelor medicale, atac la integritatea corporală

Consiliul Legislativ: Imunizarea cu forța a cadrelor medicale, atac la integritatea corporală

Proiectul lui Cîțu, făcut zob de Consiliul Legislativ

Proiectul de lege inițiat de Florin Cîțu, care, direct sau indirect, obligă cadrele medicale să se vaccineze, a fost pur și simplu desființat de Consiliul Legislativ. Astfel, s-a arătat că asemenea măsuri încalcă mai multe legi și, totodată, sunt un atac la integritatea corporală și chiar la viața celor vizați de actul normativ. 

Proiectul de lege privind obligativitatea testării din bani proprii sau vaccinării pentru cadrele medicale, pompieri și personalul din DSP-uri, laboratoare și case de asigurări de sănătate a fost efectiv desființat prin observațiile făcute de Consiliul Legislativ. În primul rând, consiliul semnalează că soluțiile cuprinse în propunerea legislativă au natura unor intervenții legislative implicite asupra mai multor acte normative, în ceea ce privește raporturile de muncă ale personalului vizat.

Printre acestea se numără Codul Muncii, Codul administrativ, Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, ordonanța care reglementează organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, precum și ordonanța de funcționare a Ministerului Afacerilor Interne. ”Precizăm că măsurile preconizate, în considerarea ratei scăzute de vaccinare anti-Covid și a interesului similar pentru aceasta în România, reflectate și la nivelul categoriilor profesionale vizate prin proiect, au un evident impact social și influențează, totodată, prin încălcarea principiului respectării statului de drept, principiului securității raporturilor juridice, al nediscriminării, dar nu numai, calitatea vieții, integritatea corporală sau chiar viața persoanelor vizate, care se pot afla în imposibilitatea obținerii veniturilor necesare traiului individual și al persoanelor aflate în întreținere, fiind private de mijloace de subzistență.

Presiune suplimentară pe sistemul sanitar

Aplicarea acestor măsuri ar pune o presiune suplimentară pe sistemul sanitar, în eventualitatea în care s-ar ajunge la situația suspendării sau chiar a încetării raporturilor de serviciu ale cadrelor medicale, mai ales în contextul epidemiologic actual, în care este o lipsă acută de astfel de personal, arată Consiliul Legislativ. Totodată, consiliul consideră că rațiunile obiective pentru care persoanele în cauză ar putea fi obligate să-și exercite dreptul fundamental la muncă numai pe baza certificatului digital sunt prezentate de o manieră sumară și neargumentată juridic, doar cu informații declarative, fără nicio trimitere sau menționare a unor documente oficiale emise de autorități ale statului român sau ale altor state sau organizații internaționale competente. De asemenea, consiliul semnalează că, înainte de a elabora un astfel de act normativ, erau necesare consultări cu organizații neguvernamentale, institute de cercetare, autorități ale administrației publice locale, precum și cu reprezentanți ai categoriilor profesionale implicate, ai organizațiilor sindicale și patronale.

Contraindicațiile la vaccinare, nespecificate

Consiliul Legislativ mai critică proiectul de act normativ și din cauza ambiguității formulării unor articole. Astfel, în ce privește afecțiunile care reprezintă contraindicație la vaccinare, consiliul remarcă faptul că nu există un document oficial medical argumentat în acest sens și niciun  act normativ referitor la acest aspect. O altă observație a fost cea referitoare la posibilitatea angajatorului privat de a opta în cazul fiecărui salariat între suspendarea în continuare a raportului de muncă sau încetarea acestuia, fără a stabili criterii obiective de natură să evite aplicarea unor tratamente discreționare și discriminatorii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.166 afisari

3 COMENTARII

  1. Vine razboiul, bai Matule, ce te tot agiti atata, inca nu ti-au spus stapanii tai globalisti ca si tu vei fi scarificat ? 🙂 Bai, Matule, adica nu poti sa fii chiar atat de prost, ca te faci singur de ras, bai sarlatanule nazist imputit !! Dupa ce ca esti idiot, mai si esti idiot util no. 1 in colonie !! De saptamana viitoare vine distractia ce mare, sper ca sunteti cu totii pregatiti mental, oamenii deja sunt cu totii cu capsa pusa, asa ca ce ar putea sa iasa rau ? 🙂 Pai, cam totul, bai Matule cioflingarule 🙂 Nu mai mergeti la abatoare astora de tip Soylent Green, cititi de pe net, scie si acolo ca covrigul se poate trata si acasa, macar nu ajungi sa faca experimente eroii in negru pe tine !! Vaxinul in cap are singura menire de a fi un marker genetic care sa arate ca deja ai fost vaxinat in cap si in corp, ca deja esti proprietatea globalistilor satanisti, si ca esti pe punctul de a fi in curand un mic cobai docil si dresat cum se cuvine, adica vei ajunge vaca sau bou !! Ha ha ha 🙂 Cobailor, hai alinierea la doxa 3 in cap, si fara comentarii, ca vine maretul Matu si va da un cap in gura la cei care comenteaza impotriva marelui diktator pitik 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger