AcasăCORONAVIRUSConducerea unui spital din țară a decis! Măsura vizează testarea angajaților nevaccinați,...

Conducerea unui spital din țară a decis! Măsura vizează testarea angajaților nevaccinați, o dată la trei zile. De când se aplică!

În contextul în care în ultima perioadă se vorbește frecvent despre situația cazurilor noi de infectări cu COVID-19, nu puțini fiind cei care îți îndreaptă atenția asupra raportărilor zilnice venite de la Grupul de Comunicare Strategică, dar și pe fondul discuțiilor despre campania de vaccinare antiCovid la nivel național, s-a aflat ce anume s-a decis de la vârful unui spital din țară.

E vorba despre Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad. Acolo unde, de la începutul săptămânii viitoare, ar urma să înceapă testarea angajaților nevaccinați, o dată la trei zile, cu teste rapide, de tip antigenic.

”Pentru a preveni și reduce riscul îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 la nivelul instituției, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis ca de luni, 27 septembrie, fiecare angajat care nu este vaccinat, să fie testat cu test de tip antigenic, o dată la trei zile!

Testarea se aplică pentru angajații care nu sunt vaccinați complet și care nu au avut niciodată boala precum și la cei pentru care a trecut mai mult de 180 de zile de la data primului test pozitiv”, s-a transmis prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a unității spitalicești.

Explicații de la directorul medical

Recenta decizie a venit și cu explicații de la nivelul conducerii spitalului. Mai exact de la director medical SCJU Arad, doctorul Lenuța Timiș. Care a menționat și cât timp se va aplica această măsură.

”Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical și a pacienților. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic și doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menținută la nivelul instituției până când incidența cazurilor noi va ajunge la mai puțin de 1.5 la 1.000 de locuitori”, a precizat dr. Lenuța Timiș, citată în mesajul postat pe rețeaua de socializare în cursul după-amiezii de joi, 23 septembrie.

Cifrele din bilanțul COVID anunțat joi, 23 septembrie

În cadrul raportării Venite de la Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de joi, s-a anunțat faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.095 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, ”dintre care 126 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

Conform GCS, ”până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.172.981 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 378 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.090.380 de pacienți au fost declarați vindecați”.

Despre situația de la Terapie Intensivă s-a aflat că ”în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.078. Dintre acestea, 1.067 sunt internate la ATI”, iar din totalul pacienților internați, 244 sunt minori, 228 fiind internați în secții și 16 la ATI.

292 afisari

3 COMENTARII

  1. Vor trebui ca toti sa fie testati.
    Cei vaccinati pot fi purtatori ai bolii, o pot transmite.
    Daca acolo va izbucni un focar sigur va fi de la cei netestati.Adica, cei vaccinati.

  2. Asa incepe un frumos ghettou de nazisti kokliti, la Arad, vai de capul lor de tampiti, sa va cada mancarea in kakat in fiecare zi, bai nazistilor !! Nu cooperati cu inaikul, ei nu sunt prietenii vostrii, oricum o sa ajunga in Iad, iar ei stiu asta !! Acum se da marea batalie in Cer pentru sufletul tuturor romanilor, iar aia 4.5 milioane de cobai, adica fazani ai lui Matu au deja locul asigurat in Iad, la ei deja se vede consecinta efectelor serurulor genice, toti s-au transformat in niste demoni sociopati, vorbiti numai cu cei care au vaxinati in cap in familie, sa vedeti cum toti o sa va confirme acest lucru, diavolul deja este in ei, si lucreaza la turatie maxima, dar faza tare e ca in curand toti o sa dea coltul la gramada ca soriceii de laborator, ceea ce si sunt, ei stiu asta !!

  3. Nu cooperati cu inamicul, ei sunt slugile diavolului incarnat !! Tot ce a pre-zis Justin Parvu se va adeveri, daca vreti sa va salvati sufletele, nu va vaxinati in cap, dupa ce a-ti facut-o deja va fi prea tarziu si pentru voi !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger