AcasăCORONAVIRUSCondițiii de groază la Spitalul COVID din Ploiești. Pacienții stau și câte...

Condițiii de groază la Spitalul COVID din Ploiești. Pacienții stau și câte două zile pe hol: Totul e un focar de infecție! Gândaci sunt peste tot, dormim pe scânduri – FOTO/VIDEO

Condiții de groază la SJU Ploiești - A fost „cazată” două zile pe un scaunCondiții de groază la SJU Ploiești - A fost „cazată” două zile pe un scaun

Situația de groază în care trăiesc pacienții COVID la Spitalul Județean din Ploiești este povestită de către o pacientă care este suspectă de infectare.

Unitatea de primiri urgențe a spitalului nu mai face față numărului mare de pacienți, astfel încât unii ajung să stea și câte două zile pe holuri întrucât nu mai sunt locuri disponibile. Mai mult decât atât, condițiile de spitalizare sunt sub orice critică, potrivit pacientei.

O localnică din județul Prahova, internată la Spitalul Județean Ploiești, a povestit situația dramatică prin care trec pacienții în perioada în care așteaptă rezultatele la testele de coronavirus.

Potrivit relatărilor acesteia, unii dintre pacienți ajung să stea și câte două zile pe holurile spitalului întrucât nu mai sunt locuri disponibile.

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtomatologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat Violeta Tănase, UPU Ploiești.

Una dintre cauze ar putea fi și faptul că la SJU Ploiești există un singur aparat de testare pentru coronavirus.

Deși pacienții au simptome specifice, nu primesc tratament

„Am fost internată joi dimineață, mi s-au prelevat probe pentru testul COVID, dar nu se știe când va veni rezultatul. Soțul meu a primit rezultatul testului după câteva zile, nu 24 de ore așa cum știam noi că se face. O altă pacientă, pe care am găsit-o în salon, a făcut testul în urmă cu cinci zile și nici acum nu a primit rezultatul. Are febră, dureri de cap, transpiră abundent, tușește, dar cu toate acestea nu i s-a administrat niciun fel de tratament pentru că… nu au venit rezultatele testului. Este greu de crezut ce se întâmplă aici, nu aș fi crezut dacă nu aș fi văzut cu ochii mei realitatea, iar despre condițiile în care suntem ținuți, este greu de descris în cuvinte”, a povestit pacienta pentru câmpinatv.ro.

Rezultatele testelor, chiar și după 72 de ore

„Am întrebat asistentele dacă nu pot beneficia de un tratament preventiv, așa cum se dă la Spitalul CFR, până vin rezultatele testului, dar mi s-a spus că nu. Când am întrebat în cât timp voi primi rezultatul testului, mi s-a răspuns că durează și până la 72 de ore, poate chiar și mai mult!”, a mai mărturisit pacienta.

Condiții de groază la SJU Ploiești - A fost „cazată” două zile pe un scaun
Condiții de groază la SJU Ploiești A fost cazată două zile pe un scaun

Condiții de groază la SJU Ploiești – A fost „cazată” două zile pe un scaun

„Se pare că eu am avut noroc că am stat doar câteva ore pe scaunul acela, pentru că cealaltă pacientă, acum colega mea de salon, a stat trei zile pe scaun până s-a eliberat un pat. Oricum, oriunde am sta, totul e un focar de infecție, iar izolarea sau distanțarea nu există în acest spital. Baia nu are ușă, gândaci sunt peste tot, pe pat nu există lenjerie, nu ai nici măcar un cearceaf cu care să te învelești sau o pernă pe care să pui capul. Un pat metalic, rece, peste care sunt puse niște scânduri, iar pe scânduri un plastic și un așa-zis cearceaf de unică folosință. Cum să dormim pe scânduri?! E un chin noaptea, nu reușim deloc să ne odihnim! Mi se pare inuman! Sunt și pacienți care dorm pe holuri, pe scaune, pe bănci, îmbrăcați așa cum au venit de acasă și cu sacoșele cu lucruri lângă ei. Este foarte trist! Cum să mai pleci acasă sănătos dintr-un astfel de spital?!”, a mai povestit aceasta.

La nivelul județului Prahova au fost înregistrate 1.431 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, 108 fiind confirmate doar în ultimele 24 de ore, în timp ce la nivel național a fost raportat un nou record de 1.284.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger