AcasăCORONAVIRUSCompania Terapia, pregătită să asigure CANTITĂȚI RECORD de FLUGUARD (favipiravir) în valul...

Compania Terapia, pregătită să asigure CANTITĂȚI RECORD de FLUGUARD (favipiravir) în valul patru al pandemiei

O informație de ultimă oră, venită pe fondul situației tot mai îngrijorătoare generate de COVID-19, dar și în contextul în care miercuri Grupul de Comunicate Strategică (GCS) a raportat peste 7.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, la nivel național.

Mai ales că se discută, în valul patru al pandemiei, nu doar despre campania de vaccinare anti-COVID, pe care autoritățile o doresc accelerată, ci poate mai mult ca oricând, despre medicamentele ce pot fi folosite în tratarea unor forme mai ușoare de COVID-19.

O undă de speranță vine de la Terapia – o companie SUN PHARMA, cel mai mare producător de medicamente din România. Ai cărei reprezentanți sunt gata să sprijine sistemul autohton de sănătate în lupta împotriva Covid-19 și să își mențină angajamentul de a asigura accesul pacienților români la medicamentul antiviral folosit cu succes în tratarea formelor uşoare şi medii de COVID-19, anunțând disponibilitatea unui stoc de 1,3 milioane de tablete de FluGuard (favipiravir), aflate în țară. Totul, pentru a răspunde nevoilor imediate în plin val patru al pandemiei din câte se transmite, joi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, compania Terapia se declară pregătită să răspundă unei nevoi acute generate de creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri COVID-19 – prin fabricarea și importarea unor cantități – record de FluGuard: 2,4 milioane de tablete de FluGuard pot fi livrate de companie, chiar în primele 2 săptămâni ale lunii octombrie.

Se caută soluții ca acest antiviral oral să poată fi prescris, de către medicii de familie, în fazele incipiente ale bolii

Și veștile nu se opresc aici! S-a aflat că pentru asigurarea unor stocuri suficiente de FluGuard necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în cel de-al patrulea val al pandemiei, compania poate aduce în România, în prima săptămână din luna noiembrie, o altă tranșă de 2,4 milioane de tablete de FluGuard, medicament anti-COVID.

În același timp, reprezentanții companiei transmit că, împreună cu autoritățile, caută o soluție rapidă ca acest antiviral oral – despre care se subliniază că și-a dovedit eficiența împotriva bolii provocate de noul coronavirus – să poată fi prescris în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 de către medicii de familie pentru a fi eliberat pacienţilor în farmacii, în baza unei reţete.

Dragoș Damian: Doar cu solidaritate vom reuși să trecem cu bine peste valul patru

În tot acest context, directorul general al Terapia subliniază faptul că solidaritatea e esențială pentru a depăși valul patru al pandemiei COVID.

“Doar cu solidaritate vom reuși să trecem cu bine peste valul patru, al variantei Delta. Este în continuare nevoie de sprijin, motiv pentru care și în acest nou val, Terapia va continua să susțină sistemul de sănătate și pacienții români în această luptă împotriva pandemiei Covid-19.

De asemenea, lucrăm cu autoritățile în beneficiul pacienților pentru a crea un protocol de prescriere a antiviralului Fluguard de către medicii de familie şi de eliberare în farmacii pentru pacienții cu forme ușoare și medii, diminuând totodată presiunea pe spitalele care tratează cazurile COVID-19”, a declarat Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Favipiravir- eficiență dovedită în numeroase studii clinice

De la includerea favipiravirului în protocolul de tratament COVID-19 de către Ministerul Sănătății, Terapia a livrat cantităţi record de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu antiviralul adus în țară de compania de la Cluj.

Încă de la începutul pandemiei, favipiravir este evaluat în peste 50 de studii clinice – studiile finalizate, care au inclus peste 800 de pacienți cu COVID-19, au dovedit eficacitatea și siguranța acestui antiviral, mai ales la administrarea în faza incipientă a bolii, transmit reprezentanții companiei. Astfel, favipiravir a redus cu 4 zile timpul până la eliminarea virusului din organism, cu ameliorarea mai rapidă a simptomelor. În același timp, aceste beneficii au determinat reducerea riscului spitalizării și a necesarului de oxigen.

La sfârșitul 2021 sunt așteptate rezultatele celor mai importante studii clinice, care vor fi folosite pentru autorizarea favipiravir în tratamentul COVID-19, în SUA, Brazilia, Mexic și Japonia.

author avatar
Andrei Coman