AcasăCORONAVIRUSComisia Europeană: restricțiile la granițe au mers prea departe!

Comisia Europeană: restricțiile la granițe au mers prea departe!

Executivul UE  făcut apel la şase state membre să relaxeze restricţiile impuse în mod unilateral la frontiere în vederea combaterii noilor versiuni Covid, într-o încercare de a ajunge la o abordare coordonată mai puţin restrictivă în ce priveşte circulaţia bunurilor şi persoanelor în blocul Celor 27.

“Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia şi Ungaria au zece zile să justifice restricţiile care au mers prea departe. Întoarcerea la o abordare unitară a tuturor măsurilor luate în ce priveşte libera circulaţie a persoanelor şi bunurilor în Uniunea Europeană reprezintă o necesitate”, a afirmat comisarul pentru justiţie Didier Reynders. În lipsa unei coordonari ale țărilor membre, „riscăm divizări şi perturbarea liberei circulaţii, precum şi a lanţurilor de aprovizionare, ceea ce am putut vedea şi în ultimele săptămâni”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei. Germania, după ce a introdus controale la frontierele sale cu Republica Cehă și Austria, a purtat discuții cu Franța cu privire la prevenirea măsurilor similare în regiunea Moselle, care se întinde pe granița franco-germană. „Aceste măsuri creează evident presiuni masive în regiunile de graniţă, asupra lucrătorilor transfrontalieri şi a transportului de bunuri şi pieţei unice, dar protejarea cetăţenilor noştri este primordială”, a declarat ministrul german pentru Europa, Michael Roth. Acesta a menționat că situaţia de la graniţele ţării sale cu Republica Cehă şi cu Austria s-a calmat semnificativ după ce au avut loc consultări şi a dat asigurări că toate măsurile luate de Germania au respectat reglementările acordului de la Schengen.”Mai întâi, vreau să resping acuzaţia că nu am respectat legislaţia UE. Le-am explicat clar partenerilor noştri că dorim să eliminăm acest regim de control la graniţe cât mai curând posibil”, a mai spus Roth.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger